Бившата спринтьорка Алисън Филикс определи решението на Върховния съд на

...
Бившата спринтьорка Алисън Филикс определи решението на Върховния съд на
Коментари Харесай

Звезда в леката атлетика определи решението на Върховния съд на САЩ за абортите като шокиращо и стъпка назад за жените

Бившата спринтьорка Алисън Филикс дефинира решението на Върховния съд на Съединени американски щати за абортите като " шокиращо " и " стъпка обратно " за дамите. Американката, която има 11 олимпийски медала, е от дълги години лицето и гласът на работещите майки в страната.

" Шокирана съм, че ни лишават правата. Трябва да вървим напред, а не обратно. Няма да се откажем от тази борба и би трябвало да бъдем подготвени на всичко ", сподели Филикс в изявление за Ройтерс преди демонстративно съревнование в родния Лос Анджелис.

В края на юни Върховният съд в Съединени американски щати анулира решение по популярното дело " Роу против Уейд ", което преди повече от 50 години призна правото на дамите за аборт. Така всеки щат може самичък да постанова рестрикции или забрани.

" Не чаках тъкмо в днешни времена да се случи сходно нещо, само че ето до каква степен стигнахме ", сподели тя и добави, че ще употребява престижа си, с цел да пази правата на дамите.

" През годините толкоз доста хора са се борили с всички налични сили, с цел да бъде чут техният глас. Аз персонално желая щерка ми да пораства в свят, където има същинска равнопоставеност. Мисля обаче, че сме доста надалеч от сходно нещо ".

Филикс бе част от огромен скандал през 2019, когато разкри, че персоналният й спонсор " Найк " е прекратил контракта посред им, откакто е забременяла. По-късно тя сътвори своя лична компания за произвеждане на спортни обувки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР