Бившата съпругана екс-следователя Петьо Петров Пепи Еврото Любена Павлова е

...
Бившата съпругана екс-следователя Петьо Петров Пепи Еврото Любена Павлова е
Коментари Харесай

“Тържище на бъдеще“: Бившата съпруга на Пепи Еврото проговори за “Осемте джуджета“

Бившата съпругана екс-следователя Петьо Петров " Пепи Еврото " Любена Павлова е дала изявление в новото следствие на " Антикорупционния фонд ", който разкри схемата за търговия с въздействие и изземване на непознати бизнеси през прокуратурата с така наречен кръг " Осемте джуджета ".

“Осемте джуджета ” от вътрешната страна: Интервю с Любена Павлова.Има ли мрежи на въздействие в правосъдната система? Колко коства един магистрат? Кой основава и кой взема решение проблемите в правосъдната система? Интервю с Любена Павлова, ръководител на съдружие “План Б ” и някогашна брачна половинка на Петьо Петров, именуван “Еврото ”, юрист и някогашен началник на столичното разследване ", пишат от Антикорупционния фонд.

Интервюто се появява повече от три години след излъчването на първата серия от " Осемте джуджета ". През цялото това време прокуратурата настойчиво мълчеше какво прави по следствието и даже един път приключи делото заради липса на доказателства за закононарушение, напомня.

Пред АКФ бизнесменътИлия Златанов твърдеше, че е бил изнудван по жесток метод да трансферира бизнеса си на доближени до някогашния следовател Петров. Той описа, че е потърсил помощ от някогашния магистрат, тъй като имал спор за имущество със сина си Явор Златанов.

След заричане от Петров в профилираната прокуратура, която тогава работеше на цялостни обороти, било формирано дело и последвал арест на сина му. След това обаче почнало изнудване със закани и искане бизнесът да бъде трансфериран. Златанов-старши е притежател на асансьорен цех в Дупница и индустриална база в София.

Златанов твърдеше, че е бил заплашван в несъществуващия към този момент ресторант " Осемте джуджета ", който Петров употребил като офис. Той описа още, че благодарение на прокуратурата мубило отнето огромно количество злато, в началото конфискувано като доказателство. По думите на Златанов в тези години Павлова се разхождала въоръжена и му казвала, че би трябвало да е признателен, че е жив.

От началото на абсурда основният прокурор Иван Гешев се отнасяше надменно към изказванията на Златанов. Той се майтапеше, че държавното обвиняване ще ревизира и осемте джуджета и " десетте дребни негърчета ".

След като през март тази година прокуратурата приключи следствието, постановлението бе обжалвано. Две правосъдни инстанции го анулираха с рецензии, че не са тествани всички данни. Материалите бяха върнати назад на прокуратурата за ново изговаряне.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР