Бившата ръководителка на румънската Национална дирекция за борба с корупцията

...
Бившата ръководителка на румънската Национална дирекция за борба с корупцията
Коментари Харесай

Кьовеши остава единственият кандидат на ЕП за европейски главен прокурор

Бившата ръководителка на румънската Национална дирекция за битка с корупцията (НДБК) Лаура Кодруца Кьовеши остава единственият претендент на Европейския парламент за поста основен прокурор на Европейската прокуратура, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Източници от управлението на Екологичен потенциал потвърдиха пред Зиаре, че Кьовеши остава единственият претендент на Европарламента за този пост, а в границите на днешния ден най-вероятно ръководителят на Народното събрание ще разгласява изказване в този смисъл, предава Българска телеграфна агенция.

Конференцията на ръководителите на Екологичен потенциал реши преди неофициалната среща на министрите на правораздаването и вътрешните работи, която ще се състои в Хелзинки през днешния ден и на следващия ден, Европейският парламент да изпрати обръщение за удостоверение на поддръжката за Кьовеши за поста основен прокурор на Европейската прокуратура.

Потвърждението идва на фона на информации, че би трябвало да се образува нов екип за договарянията сред Екологичен потенциал и Съвета на Европейски Съюз за лицето, което ще бъде назначено за европейски основен прокурор. Това обаче не трансформира по никакъв метод мандата за Кьовеши, показва Зиаре, като се базира на управлението на Екологичен потенциал.

Зиаре напомня, че Кьовеши завоюва състезанието за европейски основен прокурор и бе утвърдена и от Европейския парламент. Съветът на Европейски Съюз, който тогава се председателстваше от държавното управление на Виорика Дънчила, избра френския претендент Жан-Франсоа Бонер. Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз към този момент организираха няколко кръга договаряния, защото европейският основен прокурор би трябвало да бъде назначен по взаимно единодушие сред тях. Изборите за Европейски парламент забавиха процедурата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР