Бившата полицайка Симона Радева, която бе уволнена от МВР след

...
Бившата полицайка Симона Радева, която бе уволнена от МВР след
Коментари Харесай

Помните ли полицайката Симона? Тя направи неочакван ход

Бившата полицайка Симона Радева, която бе уволнена от Министерство на вътрешните работи след злополуката на бул. " Черни връх ", финтира Министерство на вътрешните работи, изненадвайки го с непредвиден ход. При злокобната злополука, обвинен за която е Георги Семерджиев, починаха две млади дами. Симона Радева бе посочена като съизвършител на Семерджиев – помогнала му да се укрие от правораздаването.

Симона Радева оспорва пред съда отстраняването си. Аргументът е, че не получила желаното от нея в допълнение време, с цел да отговори на комисията, проверяваща възможни нейни нарушавания около този случай, излиза наяве от материалите по делото.
-->
Пред съда юристът ѝ твърди, че не ѝ била дадена опция да се отбрани пред дисциплинарната комисия и по тази причина уволнението би трябвало да бъде анулирано. Решение по делото към момента няма.

Подозренията за връзка на Радева със Семерджиев се появиха незабавно след тежката злополука, след която Семерджиев избяга, а по-късно бе задържан в жилището си.

Че Радева и Семерджиев се познават бе доказано в границите на наказателното дело, което се води против него. Пред съда младата жена призна, че след злополуката му е занесла стълба, с която той се прибрал в жилището си. Според прокуратурата това се е наложило, тъй като при бягството си той оставил ключовете от вкъщи си в смазаната кола.

По инспекцията против нея в Министерство на вътрешните работи са били приобщени разпитите на очевидци по наказателното следствие. Според юриста ѝ обаче показанията им са били признати безрезервно и на доверие.

" Комисията е била длъжна да призове жалбоподателката, с цел да даде пояснения и да бъде изслушана. Била е призована, явила се е, дала е пояснения и е помолила да ѝ са даде опция за мнение в 7-дневен период ", споделя той. За да оправдае спомагателния период, Радева в показала лист от медицински обзор. Това обаче е било отказано от комисията, изяснява юристът. Така било лимитирано правото ѝ на отбрана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР