Бившата първа дама също не остана безучастна след случилото се

...
Бившата първа дама също не остана безучастна след случилото се
Коментари Харесай

И Мишел Обама осъди действията на Тръмп

Бившата първа дама също не остана безучастна след случилото се на 6 януари, когато последователи на Доналд Тръмп нахлуха в постройката на Капитолия, сравнявайки събития с шествията на Black Lives Matter през лятото. Тя намерено подлага на критика Тръмп с прочувствен пост в Twitter, като написа, че е подклаждал това напрежение измежду подкрепящите го, отказвайки да одобри загубата си на изборите. Мишел Обама не загатва нито един път името му – нещо, което е правила и преди. „ Денят беше изпълнен с желанията на един детски и непатриотичен президент, който не може да се оправи с истината за личните си неуспехи “, написа тя в поста си ден след събитията в Капитолия.

Like all of you, I’ve been feeling so many emotions since yesterday. I tried to put my thoughts down here: pic.twitter.com/9xzRvrpk7y
— Michelle Obama (@MichelleObama) January 7, 2021
Междувременно от обществената мрежа Twitter оповестиха, че блокират за непрекъснато акаунта на настоящия президент на Съединени американски щати, като той няма право да разгласява известия и няма да има достъп до архива си.

Бившата първа дама означи и очевидните другия в метода, по който органите на реда се отнасят към тези бунтовници по отношение на това по какъв начин са реагирали на стачкуващите от Black Lives Matter, които стачкуваха против полицейската свирепост и систематичния расизъм. Този двоен стандарт Мишел Обама дефинира като доста мъчителен. „ Не знам по какъв начин ще продължим и ще обърнем страницата, до момента в който не осъзнаем това, което се случи през вчерашния ден. Истинският напредък ще бъде вероятен единствено откакто признаем, че нещо се е счупило и предприемем стъпки към неговото коригиране “, споделя още тя, отбелязвайки, че на изборите преди няколко месеца към момента над 74 милиона души в Съединени американски щати са дали своят вот за Тръмп – „ човек, който явно е подготвен да изкорени нашата народна власт поради личното си его “.

Тя прикани за „ същински национализъм “ и за това софтуерните компании да спрат разпространяването на „ чудовищното държание “ на Тръмп и тези, които помогнаха за подбуждането на принуждение. „ За благополучие, даже и в тъмнината има проблясъци на вяра “, прибавя Мишел Обама, споменавайки успехите на преподобния Уорнок, който ще бъде първия негър сенатор в Джорджия, на новоизбрания президент Джо Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис. И въпреки всичко „ с цел да си върнем Америка назад, с цел да изправим това, което е счупено, не е работа на обособен политик или политическа партия. От всеки от нас зависи да извърши своята част. “

 
Рита Уилсън: Това не е Америка, за която татко ми мечтаеше

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР