Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Виктория Азаренка

...
Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Виктория Азаренка
Коментари Харесай

Азаренка пропуска турнира в Оклънд по лични причини

Бившата номер 1 в международната класация по тенис Виктория Азаренка от Беларус ще пропусне шампионата в Оклънд (Нова Зеландия). Азаренка е уведомила уредниците, че заради " персонални аргументи " няма да може да вземе присъединяване в конкуренцията, която започва на 1 януари.

Тенисистката се завърна за малко на корта в края на юни тази година след раждането на сина си Лео, само че в следствие беше въвлечена в правосъдна борба с някогашния си сътрудник за настойничество над детето.

До разрешаването на случая тя не може да напуща Калифорния, където живее, поради което не игра до края на сезона и не съумя да помогне на Беларус във финала на " Фед Къп " против Съединени американски щати в Минск през ноември.

Азаренка се надяваше на резултат по делото до края на декември, само че още веднъж се получи закъснение и тя ще остане в Съединени американски щати. 28-годишната тенисистка за последно игра на " Уимбълдън " през юли.

Азаренка, която е 210-а в международната класация сега, получи " уайлд кард " за главната скица на започващото в средата на януари Откритото състезание на Австралия, в което е шампионка през 2012 и 2013 година.

Тя тренира крепко и се надява да успее да взе участие, в случай че съдът в Калифорния се произнесе в точния момент по делото за настойничество.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР