Бившата кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева и нейната

...
Бившата кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева и нейната
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова остават зад решетките

Бившата кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова остават в ареста. Това е решил Специализираният апелативен съд на закрито съвещание в четвъртък. В средата на октомври магистратите от Спецсъда постовиха двете да бъдат пуснати под домакински арест, само че прокуратурата стачкува.

По-леката мярка е взета единствено против другия екскмет на " Младост " Петко Дюлгеров. Той е апетитен за медиатор в схемата за приемане на рушвет, за което тримата арестувани през април дават отговор пред темида. Според обвиняването парите, открити в колата на Иванчева при показния арест в центъра на София, били поискани от строителния бизнесмен Александър Ваклин, с цел да бъде придвижена негова кореспонденция за градеж.

В петък Дюлгеров отхвърли да разяснява дали и той е " светнал " с белязани пари, познава ли Ваклин и по какъв начин са проведени срещите им.

" Всичко ще стане ясно ", сбит бе Дюлгеров.

Прокуратурата пък разгласи, че към този момент е внесла митинг против неговото освобожждаване под домакински арест.

На последното правосъдно съвещание по делото основен очевидец промени показанията си. Тогава арх. Румен Русев разгласи, че не си спомня Иванчева да му е оказвала напън и да е казвала, че ще се придвижват преписки единствено, в случай че се вършат градинки в региона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР