Бившата канадска министърка на правосъдието разпространи направен тайно аудиозапис от

...
Бившата канадска министърка на правосъдието разпространи направен тайно аудиозапис от
Коментари Харесай

Запис доказва намесата на канадския премиер в съдебно дело

Бившата канадска министърка на правораздаването популяризира изработен скрито аудиозапис от диалог в поддръжка на обвиняванията си, че министър председателят Джъстин Трюдо е оказал интервенция в правосъдно дело в Канада, съобщи Франс прес.

Джоди Уилсън-Рейбоулд подаде оставка през февруари, откакто упрекна премиера и доближените му, че са упражнили над нея неприемлив напън и са й отправили закани, с цел да се застъпи пред прокуратурата в интерес на компанията Ес Ен Се-Лавален и да не допусне правосъдно следствие против нея.

Уилсън-Рейбоулд даде през вчерашния ден на парламентарна комисия, проверяваща този проблем, документи, измежду които 17-минутния запис от телефонния диалог с почитан държавен чиновник на име Майкъл Уърник.

В него Уърник споделя, че Трюдо "ще желае да реализира задачите си по един или различен метод " и "иска държавното управление да направи всичко допустимо да избегне загубата на 9000 работни места ", колкото са канадските чиновници на компанията.

Малко по-късно Уилсън-Рейбоулд дава отговор, че диалогът е "абсолютно несъответствуващ и че това съставлява политическа интервенция " и "нарушава конституционния принцип за самостоятелност на правосъдната власт ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР