Бившата финалистка от Уимбълдън Забине Лизицки наскоро се завърна на

...
Бившата финалистка от Уимбълдън Забине Лизицки наскоро се завърна на
Коментари Харесай

Забине Лизицки – вдъхновена от Линдзи Вон и готова да се завърне сред най-добрите


Бившата финалистка от Уимбълдън Забине Лизицки неотдавна се завърна на корта, а в дългия път към завръщането измежду най-хубавите германката черпи ентусиазъм от ски легендата Линдзи Вон.

„ Линдзи бе доста значим човек в борбата ми за завръщане. След като всичко в коляното ми се счупи, тя се свърза с мен “.

Съветът на Вон, която също имаше тежка травма в коляното в хода на изключителната си кариера, е бил „ огромна поддръжка “ за Лизицки по време на рехабилитацията.

Тя споделя, че след скъсването на кръстни връзки в края на 2020-а не е можела да подвига оперирания си крайник в границите на четири седмици. „ Когато внезапно към този момент нямаш надзор над крайници си, те хваща боязън. “

Хубавата вест е, че от тези тежки месеци мина задоволително време и някогашната №12 още веднъж е на корта, подготвена да потвърди още веднъж, че е измежду най-хубавите. „ Исках и желая още веднъж да играя на най-големите кортове в света пред фенове. Това беше и е моята най-голяма мотивация. “

Краткосрочната ѝ цел е „ малко по малко “ да напредва в ранглистата. На 32 години тя към момента въобще не мисли за завършек на кариерата. „ Не си слагам ограничавания. Когато един ден се събудя и виждам, че това към този момент не е по този начин, тогава ще се замисля, преди този момент не. “

Носителката на 4 WTA трофеи изигра първия си шампионат от година и половина насам през май в Сарасота, Флорида на равнище ITF W25.

През юни тя бе част от двата немски шампионата на трева в Берлин и Бад Хомбург като на последния даже доближи до четвъртфиналите. В събота Лизицки победи Щефани Фьогеле в първи кръг на квалификациите в Хамбург, а в неделя ще се изправи против Катерина Козлова в спор за място в главната скица.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР