Бившата Арена Армеец“ е без име и спонсор в момента,

...
Бившата Арена Армеец“ е без име и спонсор в момента,
Коментари Харесай

Старите шефове на НСБ прекратили договора с „Армеец“ за спонсорство на залата в София


Бившата „ Арена Армеец “ е без име и спонсор сега, тъй като близкият другар на Радостин Василев, който беше комплициран отпред на „ Национална спортна база “, не е подхванал дейности за договаряния с нов рекламодател, потвърдиха от ММС

Във връзка с въпроси от медиите за контракта за генерално спонсорство на „ Арена София “, пресцентърът на Министерството на младежта и спорта прецизира следното: 

Договорът за генерално спонсорство е възобновен през 2017 година Той е подписан за период от 6 години, с деяние от 19.07.2017 година до 19.07.2023 година, като размерът всяка година се индексира с годишния инфлационен показател, избран от Националния статистически институт. Договорът е подписан без опция за едностранно преустановяване. Стойността му е обект на комерсиална загадка, изясняват от ММС.

С анекс № 11-1506-1/02.08.2022 година от контракта и считано от 01.07.2022 година някогашният изпълнителен шеф на НСБ ЕАД е разрешил преустановяване на контракта за генерално спонсорство по взаимно единодушие.

Ръководството на „ Национална спортна база “ (НСБ) ЕАД, несъмнено от министър Весела Лечева, встъпва в ръководство на сдружението от 30-и август. С писмо от изпълнителния шеф на НСБ ЕАД Светослав Русинов, министър Лечева е известена,  че още на 02.08.2022 година е преустановен договорът за генерално спонсорство на Многофункционалната спортна зала „ Арена София “, до момента по-популярна с името на досегашния си общоприет спонсор – „ Арена Армеец “.

Изненадващо предходното управление на НСБ ЕАД в лицето на господин Венцислав Петков и мениджърският екип не са подхванали никакви дейности за сключването на нов контракт за генерално спонсорство на „ Арена София “.  (Петков е непосредствен другар на някогашния министър Радостин Василев – бел. ред.)

Новото управление стартира дейна работа за намирането на нов  общоприет спонсор. Вече са извършени диалози с евентуални бъдещи сътрудници. 

„ Благодаря на генералния спонсор на залата за положителната взаимна работа досега и средствата, които в продължение на 11 години е вложил за развиването ѝ. Бях неприятно сюрпризирана, че договорът е бил преустановен, като явно не е изработен опит да бъде продължено съдействието, нито да се пристъпи навреме към намирането на нов общоприет спонсор. Надявам се, че водещи компании от България ще последват международния образец и ще дадат името си за най-голямата зала у нас, като по този метод ще допринесат за развиването на българския спорт и просвета “, разяснява министър Весела Лечева. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР