Бивша фирма на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов е усвоила

...
Бивша фирма на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов е усвоила
Коментари Харесай

Бивша фирма на Тодор Чонов, кръстена на дъщеря му, взе 535 хил. лева от Община Пловдив

Бивша компания на зам.-кмета по превоз Тодор Чонов е усвоила над 535 хиляди лв. през публични поръчки на Община Пловдив. Фирмата, която носи името на щерка му Поли Чонова – „ Поли ин 95 ” е била благосъстоятелност на Тодор Чонов повече от година, като той излиза от нея след назначението му като зам.-кмет от Здравко Димитров през ноември 2019 година.
Прочетете още
В портфолиото на „ Поли Ин 95 ”  ЕООД  е планиране и създаване на газови и отоплителни съоръжения на територията на Пловдив и района.

Тя е учредена през 2014 година от дъщерята на кандидат-кмета на Пловдив, като през този интервал той е началник на полицията в Пловдив. През 2018 година  Поли Чонова трансферира цялата компания на татко си – Тодор Чонов, като той става едноличен притежател на капитала и шеф. Година по-късно, когато идва неговото предопределение като зам.-кмет, той още веднъж трансферира отново  благосъстоятелност на компанията.  Следват няколко фамилни разбърквания в „ Поли Ин 95 ”, като най-после те бива трансферирана на Петър Георгиев Георгиев през февруари 2021 година.  Самият той  е чиновник на компанията, като в поръчките е даден като специалист по сигурност и здраве.

След като Георгиев поема компания, записана на ул. „ Фредерик Жолио Кюри ”, тя стартира всеобщо да взе участие в публични поръчки, както в Община Пловдив, по този начин и в цялата страна. До днешна дата компанията е взе участие в 29 процедури, като има 8 подписани контракти, демонстрира информация в ЦАИС.



В Община Пловдив компанията е кандидатствала по 5 процедури, като печели в две.  Първата е през месец февруари 2022 година за строително-ремонтни действия по замяна на парната апаратура в Дом за остарели хора „ Свети Василий Велики “ – гр. Пловдив ”. Възложител е шефът Нина Христова, а по нея кандидатства само „ Поли Ин 95 ” и е определена за възложител. Стойността на контракта е 264  363 лв. без Данък добавена стойност.  През ноември 2022 година е подписан анекс за спомагателни 128 933 лв. без Данък добавена стойност, което е 50% от цената на контракта.

Така общата сума, която усвоява „ Поли Ин 95 ” по този контракт 393 296 лв. без Данък добавена стойност, или близо 480 000 лв. с данъка.

Втората поръчка, по която  компанията подписва контракт е за незабавен и спешен ремонт на дефектирали електрически табла, ведно с доставка и монтаж на климатични сплит системи в постройката на ДГ " Здравец ". Тя е на непосредствено договаряне без конкурс, като се подписва договор  за 45 хиляди лв. без Данък добавена стойност през ноември 2022 година

Най-голямата поръчка, по която кандидатства компанията е по плана за чист въздух за доставка на газови съоръжения и радиатори за 935 хиляди лв. без Данък добавена стойност. Тук компанията се явява с консорциум, само че биват отстранени, защото не дават отговор не изискванията.

„ Поли Ин 95 ” има контракти още с Община  Карнобат, държавно дружество „ Ръководство  на въздушното придвижване ” и ИА „ Военни клубове и военно-почивно дело ”за над 400 хиляди лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР