Бивша детегледачка, обвинена в над 1600 случая на малтретиране в Австралия

...
Бивша детегледачка е обвинена в 1623 злоупотреби с деца, за
Коментари Харесай

Бивша детегледачка е обвинена в 1623 злоупотреби с деца, за които се твърди, че са извършени срещу 91 деца в Австралия и другаде в продължение на 15 години, се казва в изявление на Австралийската федерална полиция (AFP) във вторник.

45-годишният мъж от Голд Коуст е в полицейски арест от август 2022 г., когато първоначално беше обвинен в правене на материали за експлоатация на деца и използване на карета, за да ги разпространява.

Полицията каза, че специално разследване е разкрило повече материали за малтретиране на деца на електронни устройства, за които се твърди, че са собственост на мъжа, който е работил в дузина детски центрове в Бризбейн, Сидни и неуточнено място в чужбина между 2007 г. и 2022 г.

„Това е един от най-ужасяващите случаи на предполагаемо малтретиране на деца, които нашите детективи са виждали“, каза на пресконференция помощник-комисар Майкъл Фицджералд от полицията в Нов Южен Уелс.

Други обвинения включват стотици обвинения за непристойно отношение към дете под 16 години, обвинения за създаване на материали за експлоатация на деца и други обвинения, свързани с притежаване, производство, разпространение или получаване на материали за експлоатация на деца.

Полицията каза, че всички деца, за които се твърди, че са обидени, са момичета в предпубертетна възраст и че са „силно уверени“, че всичките 87 австралийски деца, записани в предполагаемия материал, са били идентифицирани и техните родители са информирани за разследването.

АФП каза, че работи с международните власти, за да помогне за идентифицирането на четири деца, записани в материалите за предполагаемо насилие над деца в чужбина.

„Тези обвинения са ужасяващи и противопоставящи се, но аз поздравявам всички следователи от всяка юрисдикция в техните безмилостни усилия да гарантират, че нашата общност е по-безопасна в резултат на ареста на предполагаемия извършител“, каза изпълняващият длъжността помощник-комисар на полицията в Куинсланд полк. Бригс.

Мъжът, чието име все още не е назовано от властите, ще се изправи пред магистратския съд в Бризбейн на 21 август.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР