Бивш здравен министър предрече нещо, което звучи обезпокоително.Ще има програмиран

...
Бивш здравен министър предрече нещо, което звучи обезпокоително.Ще има програмиран
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Предстои програмиран фалит на лечебни заведения

Бивш здравен министър предсказа нещо, което звучи тревожно.

Ще има програмиран банкрут на лечебни заведения. Това предвижда професор Костадин Ангелов в предаването „ Карай напряко ” по NOVA. Като причина за това уточни непознаването на здравната система от страна на новите ръководещи. По думите му вярното решение е заложено в законопроект, който ГЕРБ са предложили. Със закон да се дефинират минималните равнища на главните заплати по категории личен състав в държавните лечебни заведения. За задачата би трябвало страната да обезпечи нужния финансов запас.

Той разяснява и отпадането на всички антиCOVID ограничения в страната. „ Това, което се случва, е доста добре. Има отмалялост в обществото, само че това не би трябвало бъде мотив, който да ни успокоява, че пандемията си е отишла. Не, т я не си е отишла ”, каза някогашният здравен министър и добави, че сега се следи огромно усложнение в лечебните заведения, тъй като единствено тези от тях, които имат инфекциозни отделения, могат да лекуват пациенти с COVID-19, написа Novini.bg.

„ Направи се една смяна от хора, които не познават системата – това е доста рисково ”, категоричен бе лекарят. По думите му в България сега ръководещи саботират работата на ръководещи.

„ Още когато беше основано това държавно управление, аз излязох на трибуната и гласувах „ Против ”, тъй като се притеснявах, че страната ще се ръководи като частна компания. Тогава сгреших. Държавата се ръководи като стартъп компания. При стартъп фирмите ти можеш да жертваш парите, които са ти дадени, с цел да направиш някакъв опит. Когато обаче управляваш страната, не можеш да си правиш опит с животите на 7 млн. българи ”, счита проф. Ангелов.

Костадин Ангелов заяви, че когато ГЕРБ са си тръгнали от властта, са оставили във фискалния запас на страната 12 милиарда лв.. По думите му, съгласно данни на Българска народна банка, сега в него има 4.7 милиарда лв.. „ Това е така наречен „ ненарушим запас ” – сребърният фонд и нуклеарните фондове ”, изясни депутатът от ГЕРБ и попита къде са останалите пари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР