Бивш военен министър коментира гореща новина от войната в Украйна.Основната

...
Бивш военен министър коментира гореща новина от войната в Украйна.Основната
Коментари Харесай

Ангел Найденов обясни защо украинската армия загуби Авдеевка

Бивш боен министър разяснява гореща вест от войната в Украйна.

Основната причина за рухването на Авдеевка е дефицитът на муниции, главно артилерийски снаряди и ракети за Противовъздушна отбрана. Да не пропущаме и превъзходството в персонален състав от 1:10 в интерес на съветската войска. Това съобщи в ефира на NOVA NEWS бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

Той добави, че завладяването на Авдеевка е била измежду основните цели, с цел да може това да бъде регистрирано в навечерието на президентските избори в Русия.

Според някои анализатори Украйна е изправена пред злополука, в случай че се забави американската военна помощ, тъй като Европейски Съюз не може да компенсира тези неналичия, които отпуска Съединени американски щати, разяснява Найденов и посочи, че неналичието на муниции за Украйна се вижда по протежението на целия фронт, написа novini.bg.

По отношение на положението на българските въоръжени сили някогашният министър на защитата изясни, че проблемите са в три посоки – хора, техника и пари. Недостигът на запаси, софтуерната назадничавост на българската войска, закъснялата рационализация и тревожният дефицит на персонален състав са другите провокации през въоръжените ни сили, стана ясно още от думите на Ангел Найденов.

„ Трябват дейности на законодателно равнище, по-добро възнаграждение, мотивация и вложения в защитата. Необходими са също по този начин повече грижи за фамилиите на военнослужещите и професионална и личностна реализация на хората. Това са дейности, които са извънредно нужни “, акцентира още Найденов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР