Бивш служител от американското контраразузнаване, работил за офис на ФБР

...
Бивш служител от американското контраразузнаване, работил за офис на ФБР
Коментари Харесай

Бивш агент на ФБР нарушил санкциите срещу Русия

Бивш чиновник от американското контраразузнаване, работил за офис на ФБР в Ню Йорк е задържан с повдигнати обвинявания за нарушение на глобите на Съединени американски щати против Русия и пране на пари.

По информация на американското министерство на правораздаването 54-годишният Чарлз Макгонигъл е упрекнат в това, че е работил за съветския алуминиев магнат Олег Дерипаска, който е в листата с американски наказания от 2018 година

Обвинения са повдигнати и против Сергей Шестаков – някогашен съветски посланик, станал американски жител, който е работил като преводач за федерални съдилища и прокурори.

„ Вашингтон пост “ добавя, че Макгонигъл е работил за унищожаване на Дерипаска от листата с лица, за които има американски наказания. Дерипаска е съдружник на съветския президент Владимир Путин, показва още изданието.

Отделно Макгонигъл е изправен пред федерални обвинявания във Вашингтон за приемане на най-малко 225 хиляди $ от някогашен албански шпионин с бизнес ползи в Европа.

Макгонигъл е работил във ФБР до септември 2018 година

В изказване шефът на ФБР Кристофър Рей уточни, че случилото се демонстрира, че ФБР си прави работата „ даже, когато става въпрос за един от нашите “.

Пред съд в Ню Йорк Макгонигъл пледира почтен. Явяването му по обвиняванията във Вашингтон е планувано за сряда.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР