Бивш служител на Google бе класиран като втория най-богат човек

...
Бивш служител на Google бе класиран като втория най-богат човек
Коментари Харесай

Бивш служител на Google стана вторият най-богат човек в Китай

Бивш чиновник на Гугъл бе класиран като втория най-богат човек в Китай, след скок в продажбите в бизнеса му за електронна търговия - Pinduoduo, заяви BBC.

Богатството на Колин Хуанг беше оценено на 45,4 милиарда $ от Forbes в края на предходната седмица, преди основателя на Alibaba Джак Ма, само че зад основателя на Tencent Ма Хуатенг.

Преди това Хуанг e бил стажант в Microsoft, а по-късно прекарал три години като инженер в Гугъл. " Тези три години бяха необикновено скъпи за мен ", написа той в блога си през 2016 година " Гугъл ми даде доста повече, в сравнение с аз способствах за компанията. "

Хуанг основава Pinduoduo през 2015 година, а компанията стана изключително известна в Китай по време на пандемията Covid-19, като поръчките нарастват от 50 милиона до близо 65 милиона дневно.
 Петима милиардери, които не участват в класациите за богаташи
Петима милиардери, които не участват в класациите за богаташи

Те избират да не попадат под светлините на прожекторите

Има някои услуги като тази за екипно извършване на покупки, при което клиентите се събират, с цел да закупят повече стока на по-ниска цена.

Потребителите също могат да играят игри на уеб страницата и от време на време са възнаградени с бонуси и безвъзмездни дарове.

В своя блог през 2016 година Хуанг съобщи, че някои по-старши чиновници на Гугъл са били неподходящо наранени от бързото замогване. " Изведнъж получиха прекалено много пари, изгубиха тласък за работа и започнаха да търсят развлечение и нова кариери ", написа той. " Изминаха доста години и те пропиляха най-ценното си време ".

Въпреки, че към момента не може да мери благосъстоянието си с публично най-заможния човек в света, Хуанг към момента има метод да настигне софтуерния милиардер Джеф Безос. В момента Forbes пресмята, че благосъстоянието на създателят на Amazon е 162,2 милиарда $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР