Бивш се превърна в кошмар за в Пловдив. Само 10

...
Бивш се превърна в кошмар за в Пловдив. Само 10
Коментари Харесай

Бивш затворник напада пенсионери в Пловдив за пари

Бивш се трансформира в призрачен сън за в Пловдив. Само 10 дни откакто изтърпял последното си наказване и напуснал килията, рецидивистът не се сдържал и траял с закононарушенията. Този път се насочил към лесна цел - пенсионери.

Така единствено в границите на две седмици съумял да нападне и да ограби редица възрастни хора из града и да ги изплаши до гибел, предава " Марица ".

Първият си удар след ареста мъжът осъществил до пловдивски магазин. Видял 94-годишна пенсионерка да стои на скамейка наоколо, като забелязал, че на врата си има златно синджирче с висулка. Останал да я дебне. Жената изчакала своя другарка, напазарили си в магазина, след което се насочили към блока, в който живеят. Рецидивистът се доближил с бърза крачка до целта, хванал с ръка златото на врата ѝ и го издърпал със мощ. След това съумял да изкара 30 лева, предавайки откраднатото в заложна къща.
свързани новини6224на 25.09.20218027на 02.08.2021
Вторият удар на някогашния бил след няколко дни. Тогава издебнал 77-годишна пловдивчанка, която отишла на пазара за плодове и зеленчуци. След като си купила каквото би трябвало, тя псоетила аптека наоколо. Тъй като носела много торби, пъхнала несесер с телефон и документи под мишница. Тръгнала да се прибира, когато рецидивистът я издебнал и дръпнал несесера. След това тръгнал да бяга. Като се отдалечил на безвредно разстояние, отворил несесера, видял, че вътре нямало пари и полезности и го изхвърлил в храстите.

Третата жертва бил 81-годишен пенсионер. Той изтеглил 300 лева от банкомат до пловдивски мол, след което от магазин в постройката си напазарувал хранителни артикули.
свързани новини6093на 05.07.2021
Тръгнал към у дома, а против него вървял някогашния пандизчия, който забелязал, че в джоба на ризата му има портфейл. Решил да го отнеме и да избяга. За задачата, сега в който се разминавал с възрастния пловдивчанин, се блъснал в него, като в това време хванал портфейла и го издърпал със мощ от джоба. Веднага по-късно изхвърлили елека, с който бил облечен и почнал да бяга. По пътя взел парите от портфейла, след което го изхвърлил в резервоар за боклук.

Така за негативно време, от 2 до 19 септември предходната година, страшилището за пенсионерите съумял да открадне движимости за общо 385 лева След търсене, изземване на видеозаписи, снемане на свидетелски показания и усилена полицейска работа, униформените стигнали до причинителя. Той бил арестуван, прокуратурата му повдигнала обвинявания, а магистратите му дали 6 години затвор.

Бившият и към този момент сегашен обжалвал размера на наказването пред Апелативния съд. Преди няколко дни апелативните магистрати понижили присъдата от Окръжния съд на 4 години и 8 месеца.

" Вън от вниманието на съда е останало едно значимо събитие, което
има значение при отмерване на интензитета на наказателната намеса по отношение на подсъдимия. Съдът не е съобразил, че подсъдимия е направил чистосърдечни признания и е оказал подпомагане на органите на досъдебното произвеждане още в самото начало на следствието, като с това си държание е спомогнал в забележителна степен да бъде разкрита обективната истина. Като не присъединил това събитие в размера на тези намаляващи отговорността на подсъдимия, съдът е определил едно очевидно незаслужено наказване, чийто размер следва да бъде сведен в посока намаляването му ", гласят претекстовете на съда.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР