Бивш републикански шампион по борба почина след гонка с полицията

...
Бивш републикански шампион по борба почина след гонка с полицията
Коментари Харесай

Близки на загиналия след гонка с полицията подозират неправомерно насилие, криминалисти отричат

Бивш републикански първенец по битка умря след гонка с полицията в Стара Загора на 31 декември. Тогава в гонене по улиците се включиха 9 патрулки.

На фрагменти от мястото на случая, излъчени по NOVA, се вижда по какъв начин униформените ползват мощ, с цел да изведат 58-годишния Пламен Пенев от автомобила, откакто той се удря в една от патрулките. Вижда се по какъв начин те не престават да упражняват принуждение и откакто мъжът към този момент е отвън колата.

Семейството му упорства за правдивост.

Дъщерята на починалия - Борислава Пенева - твърди, че околните му са разбрали от фрагментите в обществените мрежи какво се е случило, полицията не ги е потърсила. А откакто фамилията се свързало с органите на реда, оттова им обяснили, че мъжът е умрял на място след злополуката.

„ На свидетелските фрагменти от хората, които са участвали, се вижда, че не е умрял на място. Напротив, виждаме, че татко ни е свиреп налаган. Вадят го автомобила, ами по този начин ли се вади потърпевш от злополука? “, разяснява по NOVA Борислава Пенева. Сестра ѝ Ивелина добави, че на него на процедура не му е оказана и здравна помощ след случая.

Близките на Пламен Пенев упорстват за правосъдна експертиза, само че тя да не се прави в Стара Загора, тъй като „ доста от нещата приказват, че казусът ще бъде потулен “, считат околните на починалия.

Те обясниха, че мъжът е имал диагноза, за която е взимал медикаменти, само че не е бил нападателен.

Твърдят и че спречкването, което е станало мотив за подаването на сигнал до полицията, било с младежи, а не с деца, както беше обявено, и че не е имало опасност с нож.

Според криминалисти обаче човек, който няма какво да крие, няма да тръгне да бяга от 9 патрулки. Думите са на криминалиста Иван Савов по NOVA.

Според него дейностите на служителите на реда са били верни, тъй като те са се отзовали на сигнал за нахлуване с хладно оръжие, което може да бъде третирано като закана за ликвидиране. Дали е имало нож или не в сигнала, по думите му, ще стане ясно от записите на диалозите със 112.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР