Бивш работник във въглища използва дронове, за да разкрие минната индустрия на своя щат: „Ще им струвам колкото мога пари“

...
Пейзажът на Западна Вирджиния е идеалното място за въздушни снимки
Коментари Харесай

Пейзажът на Западна Вирджиния е идеалното място за въздушни снимки на природна красота. Разположен сред планините Апалачи и покрит с гора, щатът е известен със зашеметяващата си природа.

Но когато той отвежда дрона си до места по протежение на долина на час път от столицата на щата Чарлстън, това не е дървета и хълмове, които Junior Walk иска да улови. Той получава кадри от тъмното дъно на въглищната промишленост на своя щат.

„Най-голямата ми надежда е да закрия въгледобивната промишленост“, каза той пред The ​​Guardian. „За да получите нещо ново тук, първо трябва да го изгорите.“

Роден и отгледан в щата, връзките на Walk с местната въгледобивна индустрия са дълбоки. Представители от местните мини често посещаваха неговото покрито с въглищен прах училище, когато той беше момче. Уок, заедно с дядо си и баща си, всички са работили във въгледобивната промишленост.

Но след като се разочарова от въздействието върху неговия район – чрез причиненото от човека унищожаване на планините и свързаните с въглищата заболявания, много Жителите на Западна Вирджиния страдаха от – той насочи вниманието си към активизма.

Сега, въоръжен с дрон и подкрепен от Coal River Mountain Watch – организация с нестопанска цел, която работи с общности, засегнати от „безотговорни практики на въглищата промишленост в Южна Западна Вирджиния” — Walk събира доказателства, които се надява да помогнат за спиране на минните практики в неговия район. Работата му вече е отговорна за глоби, наложени на множество местни минни компании.

„Просто искам да направя всичко, за да бъда болка в задника на въгледобивната индустрия“, каза Уок пред The ​​Guardian. „Всичко, което може да им струва един долар, защото единственото нещо, което интересува тези хора, са парите в джобовете им. Нашата общност е разходна за тях.“

В допълнение към практиката въглищният добив да бъде петна за природната красота, местообитанията на животните и ключовите екосистеми, той е и сред най-големите замърсители в индустрията за изкопаеми горива.

Според Администрацията за енергийна информация на САЩ, емисиите на метан от въгледобива и изоставените въглищни мини през 2020 г. „представляват около 7% от общите емисии на метан в САЩ и около 1% от общите емисии на парникови газове в САЩ (въз основа на потенциал за глобално затопляне).“

Тъй като глобалното затопляне е все по-голяма загриженост, необходимостта от преминаване от въглища към по-устойчиви източници на енергия е наложителна. Но в райони, където въглищата са били огромна част от местната идентичност и икономика толкова дълго време, може да е трудно да се отклоните от тях.

Както енергийният експерт Джеймс Ван Ностранд каза пред The ​​Guardian: „Въглищата са такъв източник на гордост и идентичност, но политическите лидери на държавата отричат ​​необходимостта от преход от него. Това е огромен провал на лидерството. … Въгледобивните компании нарушават пейзажа и данъкоплатците плащат за почистването му. Това е срамно.“

Уок, който се превърна в забележителна — или понякога скандална — фигура в своята общност заради позицията си относно бъдещето на въглищата, няма намерение да се откаже от борбата си.

< p>„Все още дишам и затова ще им струвам толкова пари, колкото мога, докато съм все още на тази земя“, каза Уок пред The ​​Guardian. „Защото аз съм прав, а те грешат.“

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, която улеснява помогнете си на себе си, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР