Бивш полицай от Колорадо, който сложи жена с белезници в кола, ударена от влак, избягва затвора

...
Бивш полицай в американския щат Колорадо, който заключи жена с
Коментари Харесай

Бивш полицай в американския щат Колорадо, който заключи жена с белезници в полицейска кола, която след това беше блъсната от товарен влак, избегна затвора.

Джордан Щайнке беше осъден в петък на 30 месеца пробация под надзор, след като беше признат за виновен по непредпазливост застрашаване и нападение през юли.

Тя беше оправдана за престъпен опит за непредумишлено убийство.

29-годишната, която загуби работата си заради инцидента, е наредена да положи 100 часа общественополезен труд.

Жената, която беше поставена в колата, Ярени Риос-Гонзалес, претърпя сериозни наранявания при катастрофата, включително мозъчна травма.

Инцидентът се случи през септември 2022 г., когато Щайнке и друг полицай разследваха предполагаем пътен инцидент с оръжие в окръг Уелд - на около 72 мили (115 км) от столицата на щата Денвър.< /p>

Г-жа Риос-Гонзалес беше спряна, задържана и преместена в полицейска кола, която беше паркирана на влакови релси.

Полицаите претърсвали автомобила й, когато влак ударил полицейската кола.

„Това, което се случи онази нощ, ме преследва 364 дни“, каза Щайнке в извинение, прочетено в съда по време на произнасянето на присъдата.

"Спомням си виковете и писъците ти. Спомням си как те молех да ми кажеш името си. Молех се да останеш буден. Никога не съм се чувствал толкова безпомощен. Не можахме да те вземем извън колата."

Щайнке добави, че се надява да изнесе образователни беседи на полицейските служители за опасностите от железопътните релси.

Според Denver Post, адвокат на г-жа Риос-Гонзалес каза пред съда, че докато клиентката му е страдала от това, че животът й е толкова радикално променен от катастрофата и се е почувствал ядосана, тя също съжаляваше, че Щайнке е загубил кариерата си.

Съдията Тимъти Кернс каза, че е планирал да изпрати Щайнке в затвора като урок, че полицейските служители ще бъдат държани отговорни за неправомерно поведение.

Той обаче промени решението си, когато защитата и обвинението поискаха условна присъда.

Вторият вече бивш офицер, замесен в инцидента, Пабло Васкес, трябва да бъде изправен пред съда по-късно тази година.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР