Бивш полицай и военен - това се оказа, че е

...
Бивш полицай и военен - това се оказа, че е
Коментари Харесай

Какво работят серийните убийци

Бивш служител на реда и боен - това се оказа, че е работил прословутият палач от Златния щат, направил 12 убийства, 45 изнасилвания и серия други закононарушения в Калифорния сред 1976 и 1986 година Той беше задържан преди месец в Съединени американски щати след десетилетия следствия и ДНК разбори.

Наскоро оповестена книга на криминалиста и професор Майкъл Арнтфийлд слага полицейската и охранителна работа преди всичко измежду специалностите, избирани от серийните убийци.

A post shared by Alex (@thndrclb) on Feb 19, 2018 at 11:22pm PST

Авторът на Murder in Plain English базира написаното на проучвания в последните 50 години и твърди, че има връзка сред престъпното държание и вероятността проявителите му да работят в някоя от следните 12 области:

Квалифициран труд
Механик във въздухоплавателната промишленост
Майстор на обувки/обущар
Механик в автомобилната промишленост

Полуквалифициран труд
Дървосекач
Шофьор на камион
Мениджър на склад

Неквалифициран труд
Хамалин
Пиколо в хотел
Работник на бензиностанция

Професии, свързани с държавни структури
Полицай/охранителен труд
Военен
Свързан с религиозни институции

 Снимка 356299

Арнтфийлд разяснява, че механизмът, по който тези специалности притеглят убийците, е комплициран: " Това е комбинацията от подвижност, достъп до власт и облекчаване на скритите полови стремежи, които постоянно са в основата на серийните убийства. "

Много от тези специалности обезпечават достъп до уязвими групи и евентуални жертви: проститутки, служащи на нощни смени, посетители на хотели и мотели, чиято липса по-трудно може да бъде открита.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР