Бивш кмет на руския град Владивосток се записа да се

...
Бивш кмет на руския град Владивосток се записа да се
Коментари Харесай

Бивш кмет на руски град заминава на фронта в Украйна, след като е хванат с подкуп

Бивш кмет на съветския град Владивосток се записа да се бие в Украйна и отпътува за фронта, откакто беше наказан на 12 години затвор за корупция, предава Ройтерс.
Прочетете още
Олег Гуменюк, някогашен кмет на Владивосток, получи присъдата предходната година, откакто е заловен с рушвет от 38 милиона рубли (432 хиляди долара). Той беше кмет от 2018 година до 2021 година
 
„ Съгласно издадена заповед Гуменюк трябваше да се яви във военното си отделение на 22 декември “, изясни юристът му Андрей Китаев.

Десетки хиляди съветски пандизчии се включиха непринудено в армията, възползвайки се от предлагането за опрощение на тези, които оцелeят след служба на фронта в Украйна.
 
Набирането на пандизчии в началото беше употребявано от наемническата група „ Вагнер “, чийто лидер Евгений Пригожин почина в самолетна катастрофа през август 2023 година
 
62-годишният Пригожин оглави протест против висшето управление на съветската войска, който приключи след договорка с Кремъл – Пригожин да замине за Беларус. Част от групата на „ Вагнер “ бе призната от беларуския президент Александър Лукашенко и ситуирана наоколо до границата с Полша.

След протеста Пригожин имаше разнообразни обществени появи в Санкт Петербург, Москва, а в последното си видео, оповестено ден преди злополуката, намекваше, че е в Африка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР