Бивш американски дипломат е държан под стража в Русия за

...
Бивш американски дипломат е държан под стража в Русия за
Коментари Харесай

Арест за бивш американски дипломат, държан за наркотрафик в Русия

Бивш американски посланик е държан под стража в Русия за контрабанда на опиати, оповестиха съветските управляващи, които постоянно спорят с американските във връзка техни жители, арестувани в другата страна, оповестява Българска телеграфна агенция.

Следствието продължава да работи по наказателно дело против жителя на Съединени американски щати Марк Воугъл.

Бившият американски посланик е упрекнат в контрабанда и владеене на опиати в огромни размери, съобщи в официално съобщение министерството на вътрешните работи. За тези закононарушения съветският закон планува дълготраен затвор.

Според съветските управляващи Воугъл е бил задържан от митничари, когато дошъл на летище Шереметиево в Москва с жена си с полет от Ню Йорк. В багажа му били открити марихуана и масло от канабис, укрити в опаковки на контактни лещи за очи и кутии за електронни цигари.

Медии в Русия прецизират, че случаят се е случил през август 2021 г.; у американеца са били открити 11 грама марихуана и 8 грама масло от канабис. Според организация Интерфакс Воугъл, който работел като учител в московско учебно заведение, упорства, че марихуаната е била за медицински цели и му е била предписана в Съединени американски щати след интервенция на гръбначния дирек. Русия не признава здравната приложимост на тази дрога; Воугъл твърди, че не е знаел това.

ТАСС осведоми, че в англо-американското учебно заведение, където е работел Воугъл, са осъществени обиски в границите на следствието против него. Разпространено от вътрешното министерство видео демонстрира, че са конфискувани документи, персонални движимости и бейзболна бухалка. Американецът е бил задържан, тъй като е можел да се скрие в посолството на Съединени американски щати, където е работел по-рано и до май 2021 година е имал статут на посланик, както и неговата брачна половинка. Според една от версиите на следствието той може да е употребявал статута си, с цел да провежда канал, посредством който в Русия да се доставят опиати и да се пласират след това измежду учениците от англо-американското учебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР