Бивш агент на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ бе

...
Бивш агент на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ бе
Коментари Харесай

Бивш агент на ЦРУ бе обвинен в шпионаж в полза на Китай

Бивш сътрудник на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати бе задържан и упрекнат в шпионаж в интерес на Китай, оповестиха осведомителните организации.

Александър Юк Чин Ма бил арестуван в петък в щата Хаваи. Повдигнати са му обвинявания в шпионаж в интерес на Китай поради предаването на поверителни документи и на имената на информатори.

Американски сътрудник под прикритие, показал се за човек, работещ за китайските секрети служби, се свързал предходната година с някогашния чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, който му дал информация против пари.

67-годишният Александър Юк Чин Ма е натурализиран американец, роден в Хонконг. Мъжът е работил сред 1982 и 1989 година за Централно разузнавателно управление на САЩ, където е имал достъп до поверителна информация. След като напуснал американското разузнаване, той заживял в Шанхай, Китай, преди да се откри на Хавайските острови през 2001 година Три години по-късно той бил нает от Федералното бюро за следствие (ФБР), за което работил минимум 10 години.

В продължение на три дни през март 2001 година мъжът предавал американска секретна информация на китайски разузнавачи в хотелска стая в Хонконг. Той траял да държи връзка с тях даже откакто постъпил на работа във ФБР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР