Битумът беше разлят още на 8 ноември 2022 година, но

...
Битумът беше разлят още на 8 ноември 2022 година, но
Коментари Харесай

Почистиха терена край село Писанец, залят с битум при катастрофа

Битумът беше разлят още на 8 ноември 2022 година, само че по данни на Регионална инспекция за опазване на околната среда няма замърсяване на реката и почвата

Приключи почистването на терена, залят с битум при злополука в региона на село Писанец, оповестиха от РИОСВ-Русе, представени от. Инцидентът стана на основния път Русе - Разград на 8 ноември 2022 година към 17:00 часа, когато цистерна с парещ битум излезе от пътя и се прекатурна, при което веществото изтече в посока на река Бели Лом. Бързите дейности на институциите на място, с оформянето на спешни ровове, попречиха на битума да се излее по стръмния скат в реката и да замърси околната среда.

След случая екоинспекцията издаде наставление на превозвача и притежателя на товара в едномесечен период да извади веществото и да го отстрани от региона. Необичайно топлото време и мъчно наличният терен постановиха закъснение при осъществяване на предписанието, защото високите температури са попречили на втвърдяването на субстанцията и тежката техника да навлезе в терена.

Така крайният период – 8 декември, не бе спазен, само че по данни на Регионална инспекция за опазване на околната среда, която извърши следващ надзор, почистването на нефтопродукта е завършило на 22 декември. Няма замърсяване на реката и почвата, споделиха още от екоинспекцията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР