BitTorrent, компанията зад мрежата за споделяне на торенти, бе закупена

...
BitTorrent, компанията зад мрежата за споделяне на торенти, бе закупена
Коментари Харесай

BitTorrent обяви криптовалута, с която да плащате за по-бързи скорости на сваляне

BitTorrent, компанията зад мрежата за шерване на торенти, бе закупена от компанията за криптовалута Tron предишния август за 140 милиона $. Сега виждаме идната еволюция на тази договорка, която идва под формата на лична криптовалута на BitTorrent. С нея потребителите могат да заплащат за по-бързо събаряне, както и да я търгуват по нормалните канали.
Това е значима стъпка в комбинацията сред Р2Р протоколите и блокчейн-базираната и децентрализирана криптовалута. Новата цифрова валута на BitTorrent е първата крачка във визията за децентрализиран интернет на създателя на Tron Джъстин Сън. В потребителите на BitTorrent той вижда ранните запалянковци, които първи ще възприемат криптовалутата.

Валутата на BitTorrent е съвместима със личната валута TRX на Tron. Тя ще бъде налична за консуматори по целия свят и ще им разрешава да печелят дребни количества единствено като употребяват платформата за шерване. Ще я забележим на първо време в клиента µTorrent Classic.

Основана през 2001 година, BitTorrent държи 22 % от ъплоуд и 3 % от даунлоуд трафика в интернет при над 100 милиона дейни консуматори от 138 страни.

Повече детайлности се чакат на срещата niTROn Summit, която ще се организира на 17 и 18 януари.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР