Биткойнът продължава да поскъпва, като по време на търговията във

...
Биткойнът продължава да поскъпва, като по време на търговията във
Коментари Харесай

Биткойнът с нов рекорд, мина нивото от 50 000 долара

Биткойнът продължава да нараства, като по време на търговията във вторник съумя да преодолее и равнището от 50 000 $, поскъпвайки с близо 5% към нов рекорден връх към 50 585 $ .

Последва известно ценово оттегляне назад под равнището от 50 000 $. Поскъпването на биткойна през последните седмици и месеци идва на фона на все по-явните индикации, че водещата криптовалута стартира да печели самопризнание измежду вложителите от така наречен " мейнстрийм ".

От началото на 2021 година до момента биткойнът нарастна с към 72%, като най-сериозното възходящо придвижване пристигна, откакто производителят на електрически коли Tesla на Илон Мъск съобщи, че през януари е закупил биктойни за 1.5 милиарда $ и че в скоро време може да разреши възнаграждение на създаваните от него електрически автомобили с най-популярната криптовалута.

Tesla е последната от поредицата огромни вложения, които започнаха да включват във финансовите си салда покупките на биткойни, откакто и други американски компании и обичайните мениджъри започнаха да влагат във водещата цифрова валута.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР