Биткойнът е измама, която заплашва стойността на долара. Това заяви

...
Биткойнът е измама, която заплашва стойността на долара. Това заяви
Коментари Харесай

Тръмп: Биткойнът е измама срещу долара!

Биткойнът е машинация, която заплашва цената на $. Това съобщи някогашният президент на Съединени американски щати Долалд Тръмп в изявление за „ Фокс бизнес “, представено от в. „ Индипендънт “.

По време на изявлението с водещия Стюарт Варни Тръмп бе запитан какво мисли за криптовалутите и за американския фондов пазар.

„ Биткойнът, това просто наподобява като машинация. Не ми харесва, тъй като това е друга валута, която се конкурира с $ “, разяснява Тръмп, като добави, че крипто пазарите би трябвало да бъдат контролирани по-строго.

„ Искам $ да бъде валутата на света “, сподели още Тръмп. Той също по този начин изясни, че сега  избягва търговията и на фондовия пазар.

Това са едни от най-острите мнения от американски политик по отношение на криптовалутите и тяхната приложимост като опция на обичайните валути. Тръмп обаче не показва сходно мнение за първи път, като той се изрече отрицателно за биткойна и напъните на Фейсбук да създаде лична цифрова валута още през 2019 година

През юли 2019 година в обява в своя към този момент изтри профил в Twitter Тръмп дефинира криптовалутите като „ мощно нестабилни “ и написа, че „ цената им е основана на въздуха “.

„ Нерегулираните крипто активи могат да улеснят противозаконното държание, в това число търговията с опиати и други незаконни действия “, разяснява Тръмп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР