Биткойн ще отнеме пазарен дял от златото през 2022 г.,

...
Биткойн ще отнеме пазарен дял от златото през 2022 г.,
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Биткойн ще се конкурира със златото като актив за "съхранение на стойност"



Биткойн ще отнеме пазарен дял от златото през 2022 година, защото цифровите активи стават все по-широко публикувани, уточни анализаторът на Goldman Sachs Зак Пандл в разбор за клиенти на банката, съобщи Ройтерс.

Позовавайки се на пазарната капитализация на биткойн от 700 милиарда $ спрямо към 2,6 трилиона $ на златото, притежавано като инвестиция, американската капиталова банка Goldman Sachs уточни, че сега водещата криптовалута има 20-процентен дял от пазара за " предпазване на стойност ".

Терминът " предпазване на стойност " нормално разказва активи, които могат да поддържат цената си с течение на времето, без да се обезценяват, като да вземем за пример благородни метали или някои валути.

Биткойн " най-вероятно " ще заеме по-голям дял с течение на времето, сподели Goldman Sachs при показване на своя лист с прогнози за 2022 година

Поддръжниците на биткойн от дълго време популяризират криптовалутата като " цифрово злато ".

При предполагаем сюжет, при който биткойн заеме пазарен дял от 50% през идващите пет години, цената му може да доближи малко над 100 000 $, предвижда американската банка.

В сряда биткойн се търгуваше към 46 000 $, пробвайки се да нарастне още веднъж след внезапния спад при започване на декември с повече от 30%, откакто през ноември 2021 година доближи най-високата си стойност за всички времена от към 69 000 $.

Графика биткойн/долар



" Биткойн може да има приложения отвън " предпазване на стойност ", като самите пазари на цифрови активи са доста по-големи в сравнение с самия биткойн, само че считаме, че сравняването на неговата пазарна капитализация със златото може да помогне за установяване на параметри за правдоподобни резултати за възвръщаемостта на биткойн “, написа още Пандъл.

Високата консумация на сила при копаене на биткойн може да " остане значима спънка " за институционалното приемане на криптовалутата, се споделя в разбора на Goldman Sachs.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР