Биткойн премина границата от $45,000, отбелязвайки най-високата си оценка от

...
Биткойн премина границата от $45,000, отбелязвайки най-високата си оценка от
Коментари Харесай

Цената на Биткойн не показва признаци, че скоро ще спре възхода

Биткойн мина границата от $45,000, отбелязвайки най-високата си оценка от април 2022 година насам. Този скок съответствува със удивително развиване на пазара на фючърси, където има рекорден % на финансиране от 66%, което отразява възходящото очакване за въвеждането на ETF.

След като цената на Биткойн надвиши $45,000, разноските, свързани с поддържането на лонг позиции на фючърсния пазар, доста набъбнаха. Данните на Matrixport разкриват, че световната междинна степен на финансиране на безсрочните фючърси е достигнала невижданите 66% годишно по време на азиатските търговски часове.

Безсрочните фючърси, които нямат дата на приключване, се приспособяват към преобладаващите пазарни цени на криптовалутите посредством ставките на финансиране. Положителните проценти се показват в увеличение на разноските за поддържане на лонг позиции. Маркъс Тилен, анализатор в Matrixport, акцентира рекордно високия % на финансиране от +66%, което демонстрира, че търговците, които държат лонг позиции, понасят обилни разноски.

Той също по този начин акцентира преобладаващите бичи настроения на пазара, подбудени от упованията на крипто вложителите и търговците за утвърждение на Биткойн ETF.

Въпреки това нарасналите проценти на финансиране съставляват риск за лонг позициите. Ако инерцията на пазара спре, това може да провокира обилни ликвидации и следващ спад на цените.

Понастоящем Биткойн продължава да се търгува устойчиво над $45,000, демонстрирайки незабравим скок от 7% през последното денонощие.

Този скок беше подхранван основно от упованията, свързани с евентуалното утвърждение на спот Биткойн ETF от Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати. Съобщение по отношение на това решение се чака в близко бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР