Биткойн прехвърли ключовото психологическо ниво от 30 000 долара, докато

...
Биткойн прехвърли ключовото психологическо ниво от 30 000 долара, докато
Коментари Харесай

Биткойн прехвърли $30 хиляди за първи път от юни 2022 г.

Биткойн трансферира основното психическо равнище от 30 000 $, до момента в който вложителите чакат данните за инфлацията в Съединени американски щати по-късно тази седмица. Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се увеличи със 7% за миналите 24 часа до 30 193.25 $ за брой. Това е най-високото ѝ равнище от юни 2022 година, или от 10 месеца насам.

Етер, втората най-голяма криптовалута, също напредна с към 3.5% до 1925.11 $ – равнище, невиждано от август. Инвеститорите чакат най-новото софтуерно надграждане на мрежата Ethereum, планувано за сряда.

Ръстовете на криптопазара са резултат от упованията, че Федералният запас на Съединени американски щати скоро ще приключи своята нападателна акция за стягане на паричната политика.

Сега, когато биткойн доближи 30000 $, прекосяването към междинните до високите 30 000 ще бъде евентуално, в случай че се случи с увереност и би принудило спекулантите с къси позиции да покриват и купуват вместо това “, сподели Джеймс Лавиш, ръководещ сътрудник в Bitcoin Opportunity Fund.

Устремът на токена следва петъчния отчет за заплатите в неселскостопански бранш в Съединени американски щати, който сподели, че работодателите поддържат постоянен ритъм на наемане през март, демонстрирайки, че стопанската система на Съединени американски щати е устойчива.

Ръстът от понеделник вечерта довежда облагите на биткойн от началото на годината до повече от 80%, до момента в който етерът към този момент е добавил 60% за годината до момента. Двете криптовалути остават свързани за момента и макро факторите не престават да въздействат и на двата актива. 

Междувременно етер се повишава преди плануваното си софтуерно надграждане „ Shanghai “, което ще разреши на крипто вложителите да получат достъп до над 33 милиарда $ етерна валута.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР