Биткойн не се повлия от спада на световните пазари по

...
Биткойн не се повлия от спада на световните пазари по
Коментари Харесай

Биткойнът не се повлия от спада на световните пазари, достигна 42 000 долара

Биткойн не се повлия от спада на международните пазари по време на интервал на раздвижване, който го изстреля до над 19-месечен връх, което е знак за отделянето му от другите активи.

В понеделник токенът нарастна с 5,8% и достигна 42 000 $, а във вторник беше малко под това равнище в утринните часове на азиатската комерсиална сесия. За разлика от тях, измерителите на международните акции и облигации търпят загуби от началото на седмицата.

" Това обособяване акцентира актуалната ниска взаимовръзка на криптовалутите с други обичайни макроактиви ", написа в записка Шон Фарел, началник на тактиката за цифрови активи във Fundstrat Global Advisors LLC.

Връзката сред цената на биткойн и тази на активи като акции и злато понижа през 2023 година, защото характерните за криптовалутите фактори помогнаха растежа в цената на най-голямата от тях да доближи 152%. Основен мотор на повишаването е упованието, че Съединени американски щати ще разрешат първите си спот борсово търгувани фондове върху биткойн, което евентуално ще разшири търсенето на токена.



Откъсване от акциите | Корелацията на Биткойн със международните акции понижава през 2023 г.

Деветдесетдневният коефициент на корелация за биткойн и показателя на международните акции на MSCI Inc. спадна от 0,60 при започване на годината до 0,18. Подобно изследване за токена и спот златото демонстрира, че индикаторът е намалял от 0,36 до към нула. Показание от 1 демонстрира, че активите се движат в синхрон, до момента в който минус 1 би посочило, че те се движат в противоположни направления.

Перспективи за САЩ

Друг характерен за бранша фактор е нормативната уредба. Ръководителите на компании за криптовалути от ден на ден се надяват, че интервалът на най-затегнатите ограничения от регулаторите в Съединени американски щати против бранша са в предишното.

През последните няколко седмици Сам Банкман-Фрийд беше вкаран в пандиза за машинация в FTX, а водещата криптоборса Binance и нейният създател Чанпън Джао бяха ударени с огромни санкции, откакто се признаха за отговорни за нарушавания на наказания и американските правила за битка с прането на пари.

" Усещането е, че американските управляващи и регулатори в действителност са си споделили думата ", съобщи Люси Газмарарян, ръководещ съучастник в Token Bay Capital, в ефира на телевизия Bloomberg. " Сега чакаме повече разговор с регулаторите. "

Някои механически индикатори, като да вземем за пример измерителят на инерцията, наименуван 14-дневен показател на относителната мощ, допускат, че ралито на биткойн е траяло прекомерно дълго. Индексът е на равнище 75, което е над цената от 70, считано за територия на свръхпокупка.

В същото време спекулативният интерес се подхранва от прогнозите за зелена светлина от страна на Комисията по скъпи бумаги и тържища за американски спот ETF върху биткойн до януари. Инвеститорите се окуражават и от залозите за понижаване на лихвените проценти на Федералния запас през идната година.

В понеделник онлайн брокерът Robinhood Markets Inc. съобщи, че ноемврийските му условни размери на търговия с криптовалути са били с към 75% над равнищата от октомври.

Дали ралито при биткойн ще продължи, " сигурно ще стане по-ясно, откакто бъде взето решение за спот ETF ", написа в записка компанията за изследвания Kaiko. Биткойнът спадна с по-малко от 1% и се търгуваше на 41 772 $ към 10:45 ч. в Сингапур. Други виртуални валути като Етер и BNB регистрираха дребни придвижвания./Bloomberg
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР