Битката за първото място в италианското първенство се очертава да

...
Битката за първото място в италианското първенство се очертава да
Коментари Харесай

Наполи стартира перфектно, но може ли да вземе титлата в Серия А?

Битката за първото място в италианското състезание се обрисува да бъде извънредно оспорвана през този сезон. Кой е любимец за “скудетото ” в акция 2021/22? Трудно е да се даде безапелационен отговор, тъй като най-малко 5 тима имат упоритости да се борят за шампионския трофей.

Ако погледнем въпреки всичко старта на акцията, той принадлежи на тима на Наполи. “Партенопеите ” стартираха съвършено шампионата и завоюваха максимума в първите 5 кръга, освен това го направиха с безапелационна игра и впечатляващи резултати. Неаполитанският отбор потегли сполучливо против Венеция, по-късно мина и през Дженоа, надигра хегемона в последното десетилетие Ювентус с 2:1, след което записа две победи с по 4:0 над Удинезе и Салернитана като посетител. Залозите в интерес на Наполи в сигурно имат аспект за триумф и в идващите дуели, само че кадърен ли е в действителност тимът на Лучано Спалети да се бори за купата?

Интер няма желание да отстъпва трона си

Като погледнем конкуренцията на върха в “калчото ”, тя в действителност е жестока. Наполи фактически беше съвършен в първите 5 кръга, само че съвсем същото реализираха още два отбора - Интер и Милан. “Нерадзурите ” изгубиха точки единствено против Сампдория в този интервал, като надиграха безапелационно всичките си останали противници. Интер без подозрение няма желание да отстъпва своя престол, макар че се раздели с треньора, донесъл шампионския успех - Антонио Конте, и с голмайстора си Ромелу Лукаку. Но и със Симоне Индзаги отпред, както и с пристигналия от Рома Един Джеко миланският гранд продължава да показва изключителна класа, а и като че ли има по-сериозни изгледи да демонстрира и неизменност спрямо Наполи.

Що се отнася до Милан, там сякаш кадровият капацитет не е толкоз сериозен. “Росонерите ” обаче потеглиха решително, а когато имат здрав Златан Ибрахимович, могат да победят всеки противник. Тифозите на тима са зажаднели за купа, само че постигането на подобен триумф няма да е по никакъв начин елементарно за реализиране.

Моуриньо знае по какъв начин да стигне до “скудетото ”

Не бива да забравяме и Рома, там козът е на аварийна пейка. Жозе Моуриньо започва решително отпред на “вълците ”, като се стреми да убеди всички, че не е завършил за огромния футбол и че към момента има апетит и сили за велики триумфи. Потенциалът на столичния отбор въпреки всичко може да се окаже непълен за офанзива на “скудетото ”, в случай че Наполи и изключително Интер и Милан продължат в същия дух.

Голямата въпросителна след началото на акцията се назовава Ювентус. Лекомислено би било да се отписва “Старата госпожа ” макар слабия си старт след напускането на Кристиано Роналдо. Начело на “бианконерите ” още веднъж е Макс Алегри, който знае какво е належащо да направи неговият отбор, с цел да изпревари всички останали. Този път обаче задачата пред Юве безспорно ще бъде по-трудна, като неувереното начало би трябвало да бъде преодоляно бързо, с цел да резервира късмет на по-късен стадий торинският исполин да навакса своето закъснение.

Едва ли борбата за върха в Италия ще бъде решена преди последните кръгове. Наполи започва най-добре от всички, само че сезонът в Серия А е дълъг и може да претърпи голям брой обрати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР