Битката за Дондуков 2 приключи - две трети от гласувалите

...
Битката за Дондуков 2 приключи - две трети от гласувалите
Коментари Харесай

След битката за "Дондуков" 2: Радев обяви, че България е издържала изпит по демокрация

Битката за " Дондуков " 2 завърши - две трети от гласувалите поддържаха Румен Радев. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, разяснява той след оповестяването на първите резултати. " Целият държавен уред работеше за настоящия президент ", счита съперникът му проф. Анастас Герджиков.

В първото си изказване след успеха, президентът Румен Радев разгласи, че упованията, че жителите ще се изморят от избори не са се сбъднали. " Връщането на статуквото на бял кон не се състоя ", разгласи още Радев. Според президента България е издържала изпит по народна власт. Реакцията на изгубилия претендент проф. Анастас Герджиков беше да благодари на подкрепилите го и да разгласи, че се присъединил в акцията, тъй като, " демокрацията е в заплаха ".

Румен Радев благодари на всички, които са упражнили правото си на глас и които са го подкрепили. Радев поздрави и проф. Анастас Герджиков, както и всички останали кандидат-президенти за това, че са дали своите хрумвания и принос в акцията.

" Приключи един невиждан политически месец на два типа избори, които ясно откроиха желанието на нашия народ за смяна, за разкъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието. За отстраняването на мафията от властта. Очакванията, че жителите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото остаряло не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя ", съобщи Румен Радев.

" България устоя този изпит по народна власт. Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделяне. Разумът и родолюбието надвиха над апатията и лъжата ", уточни той.

Държавният глава насочи обръщение и към новия парламент, който следва да бъде призован и дефинира целите пред новата власт.

" Новият парламент няма право на неточности и отсрочване, тъй като хората няма да простят. За всяка от партиите, която пренебрегне това, ще бъде самоубийство, ще бъде отречена от хората ", сподели Радев.

Според президента упованията на обществото са за отчетливо политическо болшинство, което да предприеме незабавни промени в правосъдната система и да не допусне социално-икономическа рецесия през зимните месеци. По думите му битката с пандемията остава приоритет, а новото държавно управление не би трябвало да отстъпва от националните позиции.

Независимият претендент Анастас Герджиков, подсилен от ГЕРБ-СДС също направи разбор на аргументите за загубата. Според него преди всичко е това, че са го свързвали с избрана партия.

" Целят държавен уред работеше за настоящия президент. Това значи, че репресиите на силовите министерства бяха в интерес на тази акция на господин Радев “, означи Герджиков.

На въпрос на bTV дали не вижда неточности и в себе си, професорът откри такива.

„ Основната виновност е наша. Очевидно не сме достигнали до сърцата на всички българи, не сме ги убедили че нашата визия е добра и най към този момент, че може да се повярва в нея. Ниската изборна интензивност е огромния проблем, 80 % не се включиха “, означи проф. Герджиков.

На финала, Герджиков разгласи, че от присъединяване му в акцията е имало изгода, тъй като към този момент се е трансформирал политическият жанр и всички са заговорили за обединяване.

Победата на изборите беше отпразнувана с хоро в щаба на Радев и Йотова. Хоро имаше и в село Славяново, където живее майката на президента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР