Битката в София традиционно се води от партийните лидери. В

...
Битката в София традиционно се води от партийните лидери. В
Коментари Харесай

Ясни са водачите на листи на някои от основните политически сили

Битката в София обичайно се води от партийните водачи. В най-големия регион - 25-ти, ще забележим още веднъж Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия, Христо Петров от „ Продължаваме промяната ", Бойко Борисов от ГЕРБ и Костадин Костадинов от „ Възраждане ". Бившият министър председател Кирил Петков ще води в 24-и регион, където ще се изправи против Тома Биков от ГЕРБ и Георги Свиленски от левицата.

В града под тепетата Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия ще се изправи по всяка възможност против водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Листата на „ Продължаваме промяната " в Пловдив ще води някогашният ръководител на Народното събрание - Никола Минчев.

Във Варна лидер от групировката на Кирил Петков и Асен Василев ще бъде Даниел Лорер. Срещу него застава шефът на предизборния щаб на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов и Костадин Костадинов от „ Възраждане ".

Интригуващ политически конфликт се чака и в Кърджали. Цвета Караянчева от ГЕРБ ще се изправи против водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Българска социалистическа партия пък издига за лидер на листата си доктор Георги Михайлов. Листата на „ Продължаваме промяната " ще води Никола Минчев.

Четири знакови дами се отхвърлят от парламентарната конкуренция - Лена Бориславова, която бе представител на кабинета „ Петков " и един от съветниците му - Яна Балникова. В листите на ГЕРБ няма да забележим Дани Каназирева и някогашният министър на туризма Николина Ангелкова също няма да е лидер в София-област.

Изненадващо в листите на Българска социалистическа партия за актуалните избори виждаме Цвета Галунова, доскорошен народен представител от „ Възраждане ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР