Битката с пандемиятаот коронавирус ще се превърне в основен приоритет

...
Битката с пандемиятаот коронавирус ще се превърне в основен приоритет
Коментари Харесай

Байдън обеща да превърне борбата с COVID-19 в основен приоритет


Битката с пандемиятаот ковид ще се трансформира в главен приоритет в политиката на новоизбрания американски президент Джо Байдън. Това оповестиха от екипа на демократа. Оттам оповестиха, че една от първите стъпки ще бъде да има повече проби и всички американци да бъдат призовани да носят защитни маски.

Днес се чака Джо Байдън да разгласи 12-те членове на работна група за битка с ковид.

Досегашният държавен водач Доналд Тръмп към момента отхвърля да признае успеха на Байдън.

Демократът обаче напредва с проектите си за вдишване на властта през януари, откакто огромните американски осведомителни мрежи оповестиха успеха му на изборите още в събота.

Няколко американски издания към този момент изброиха други планове на Байдън за смяна на главния курс в политиката на Белия дом – да върне още веднъж Съединени американски щати в Парижкото съглашение за климата, да анулира решението на Тръмп отдръпване на страната от Световната здравна организация, да постави завършек на възбраната за пътешестване на жители от седем най-вече мюсюлмански страни. Байдън счита да възвърне политика от епохата на Обама за даване на имиграционен статут на мигранти без документи, които са влезнали в Съединени американски щати като деца.

Той и новоизбраният вицепрезидент Камала Харис стартираха уеб страница за прехода, като обявиха, че екипът ще се концентрира върху стопанската система, битката с расизма и изменението на климата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР