Битката идва. Битка срещу най-неудобния съперник в цялата история на

...
Битката идва. Битка срещу най-неудобния съперник в цялата история на
Коментари Харесай

Хайде, Ивелине, събуди се! Време е робството да свърши!

Битката идва. Битка против най-неудобния противник в цялата история на националния тим. Страшните и злокобни шведи, които към този момент цели 50 години не сме побеждавали, към този момент са тук в бойна подготвеност да ни посекат още веднъж.

Но стига към този момент. Стига шведско иго. Време е за отплата. За да реализираме най-накрая заветната и по този начин и неизпълнима цел, е нужно най-опитният и най-хубавият Ивелин Попов да се разсъни. И да поведе своите. Нужно е най-накрая да изиграе огромен мач против огромен противник. Да вкара гол. Важен и съдбоносен против прославен съперник.

Попето не го е правил към този момент две години и половина. От март 2015-а, когато се разписа за равенството 2:2 против Италия в европейска подготовка. Хич не е къс този интервал, нали?! Оттогава до момента е изиграл 16 мача за родината и е отбелязал едва  три попадения и то против надалеч по-скромни отбори, които преди наричахме „ футболни джуджета ” – Малта, Люксембург и Беларус.

Срещу класните сформира обаче Ивелин не беше класен и в този момент е извънредно време да стане,  да постави лентата на ръката си и да се впусне като същински мъж във значимата борба. Да, възможностите ни за Мондиала в Русия може и да са минимални, само че би трябвало да излезем с чест от дуела в Швеция. Трябва да го спечелим.

Нужно е и другите да се разсънят и да бъдат воини на терена. Такъв, какъвто беше треньорът им Петър Хубчев в златния интервал от историята на националния тим.

Защото борби от ранга на тази на следващия ден вечер се печелят най-много с темперамент и геройство.

Да, безконечните скептици ще се ухилен иронично и ще кажат: „ Какво геройство, откакто половината от националите нямат и на 30% от качествата на Пеневата чета ”.

Може и да ги нямат, само че бъдат ли мъже на терена, ще съумеят. Мъже, които би трябвало да осъзнаят, че не е толкоз значимо дали си извикан в националния тим. По-важно е какво ще направиш с националната фланелка. Дали ще я разходиш из терена, все едно си из алеите на Борисовата градина, или ще я изпотиш и изцапаш с кръв. С кръвта на успеха. За това се желае да имаш сърце. Българско и мощно!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ  
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР