Бистро Академика“ във ВУМ-Варна отбеляза първия си рожден ден днес,

...
Бистро Академика“ във ВУМ-Варна отбеляза първия си рожден ден днес,
Коментари Харесай

Младежи в неравностойно положение от Варна откриха приятели и трудова заетост в бистро Академика

Бистро " Академика “ във ВУМ-Варна означи първия си рожден ден през днешния ден, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Академика – ВУМ “ е пилотен за България план за обществено развиване и стабилно и здравословно хранене, създаден и иницииран съвместно от Висше учебно заведение по мениджмънт и Международен лицей. В рамките на плана, реализиран по контракт № 01- ЦЗЗ /03.08.2020 година с финансовата поддръжка на Агенция за хората с увреждания, бе построено и отвори порти ново и съвременно бистро в центъра на Варна, чиято активност и интензивности подтикват здравословен метод на живот и здравословно хранене.  

Именно бистро " Академика “ се трансформира в дом на Център за предпазена претовареност “Кредо “ – първи във Варна и втори в България център, осигуряващ приспособено и предпазено работно място, както и съпътстващо образование за хора в неравностойно състояние.

Благодарение на положените труд, неизменност и голямо предпочитание от страна на всички ангажирани екипи, към този момент една година 15 въодушевени младежи с справедлива опция и предпочитание работят в среда, която им дава най-благоприятен късмет за реализация на квалификацията и капацитета им. С тяхната подготовка интензивно се занимава група от преподаватели и ментори – експерти в разнообразни области, които обезпечават трудово попечителство, психическа и обществена поддръжка, медицински услуги, опция за професионално образование в региона на кулинарните изкуства, образование по непознат език и образование за създаване на личностни умения.

Петнадесетте младежи привикват бързо с работата в региона на кулинарията и ресторантьорството и се грижат с внимание и предпочитание за всички гости на бистрото под управлението на своите ментори и наставници. Специалисти в разнообразни области оказват помощ за оптимална опция при реализацията на капацитета им, както и да покачат качеството им на живот и развиване и да натрупат опит в обществена среда.

Освен обществената ангажираност и обезпечаването на работни благоприятни условия за хора в неравностойно състояние, в основата на плана са екосъобразното ползване на запаси, устойчивия метод на живот, здравословното хранене и цялостното стабилно наличие в публичния живот. 

Бизнес-моделът разпорежда на основания екип разнородни функционалности като подготвяне и продажба на храна, административни услуги, отговаряне за разнообразни пространства, възлагане на отговорности, маркетинг, развъждане на билки и подправки в градски условия, грижа и обслужване на клиенти, сервиране и ресторантьорство – сфери, в които Висше учебно заведение по мениджмънт от дълго време се е потвърдило като име в промишлеността на бизнеса, хотелиерството и ресторантьорството.

Работните позиции, които заемат младежите по плана са отговорник комерсиална зала, помощник-готвачи, пекари, озеленители и са съобразени с опциите, които всеки един от тях има.

Така участниците всеки ден усъвършенстват своята професионална склонност и обществения си статус и ще получат опция да продължат да работят и след края на плана. В дълготраен проект това значи смяна в публичните настройки и приемане на хората с увреждания като пълноправни членове на обществото. 

Не на последно място, посредством плана се цели да се усъвършенства информираността на обществото за опциите на хората с увреждания и превъзмогване на отрицателните стандарти. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР