БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Лекарите и бившият единствен доставчик

...
БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Лекарите и бившият единствен доставчик
Коментари Харесай

Съдията от Северна Дакота ще изслуша искане за временно блокиране на част от закона за абортите, който ограничава лекарите

БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Лекарите и някогашният единствен снабдител на аборти в Северна Дакота желаят от арбитър от окръжния съд на щата да блокира краткотрайно част от ревизираните закони на щата за абортите, тъй че лекарите да могат да извършат процедурата, с цел да спасят живота или здравето на пациента.

Искането за предварителна възбрана, планувано за чуване в сряда, желае от съдията да забрани на страната да извърши законът против лекари, които употребяват своята „ добросъвестна здравна преценка “, с цел да извършат аборт заради затруднения на бременността, които биха могли да съставляват „ риск от зараза, кръвоизлив, високо кръвно налягане или което по различен метод прави продължаването на бременност рисково “.

Северна Дакота не разрешава всички аборти, с изключение на в случаите, когато дамите могат да бъдат изправени пред гибел или „ сериозен риск за здравето “. Хората, които правят аборти, могат да бъдат упрекнати в закононарушение според закона, само че пациентите не.

Лекарите са въз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР