Бирата освежава и отпуска, подпомага общуването и охлажда паренето, причинено

...
Бирата освежава и отпуска, подпомага общуването и охлажда паренето, причинено
Коментари Харесай

Изненадващи приложения на бирата

Бирата освежава и отпуска, подкрепя общуването и охлажда паренето, породено от пикантна храна. Тя е най-широко използваната алкохолна напитка в света и третата най-често използвана напитка въобще.

Бирата е най-старата алкохолна напитка и за притежателите на кръчми, които са разреждали бирата, е било планувано смъртно наказване.

Освен главната приложимост на бирата – за пиянство – тя е също по този начин един от най-пренебрегваните съставни елементи на доста “направи си самичък ” решения на постоянно срещани проблеми в семейството. Ето 5 различни метода да намерите положително приложение на бирата.

Направете косата си жизнена

Косата ви е безжизнена и това ви потиска? Изпийте една бира и може би към този момент няма да ви интересува или пък още по-добре – изплакнете косата си с бира, с цел да възстановите блясъка и размера ѝ.

Съдържащите се в бирата витамин B и естествени захари прибавят размер и искра, като в същото време работят като лосион, увеличаващ еластичността, гъвкавостта и издържливостта на косата ви.

Напълнете една стъклена чаша с бира и изчакайте да се стопли и изветрее. Измийте косата си с шампоан и я изплакнете както нормално. След това излейте топлата бира върху косата си, разнесете я и изплакнете щедро с хладка вода.

Кажете довиждане на плужеците и охлювите

Трудно ви е да убиете каквото и да е творение в градината? Но, постоянно казано, плужеците и охлювите нанасят прекомерно доста вреди на зеленината. Бирата може да се окаже по-добра алтернатива от потреблението на химикали.

 Изненадващи приложения на бирата

Заровете чист съд в региона, където сте забелязали вредителите, като горната му част е на към сантиметър над земята, и налейте вътре бира. Тя ще примами плужеците и охлювите, които ще паднат вътре и ще се удавят. Наистина, не е красива панорама, само че това важи и за дупките в спанака ви.

Победете упоритите петна

Да премахнете петната от кафе или чай от килима може да ви се коства също толкоз постижимо както да изтискате вода от камък, само че в такива случаи бирата може да прави чудеса. Първо тествайте на място, на което не си проличава и му позволете да изсъхне. Ако всичко наподобява наред, значи е време да се захванете с петното. Намокрете го с бира, попийте и по-късно повторете.

Полирайте тенджерите си

В предишното остатъците от бира в употребяваните буренца са били събирани и са употребявани за гланциране на медните казани в пивоварните. Тъй като бирата има лека киселинност, тя укрепва блясъка на метала, без да го зацапва – за разлика от течности с по-високо равнище на киселинност. Първоначално тествайте върху незабележимо място – напоете мека забрадка с бира и излъскайте.

Примамете пеперудите

Въпреки че се счита, че пеперудите не се хранят с нищо по-малко магическо от пъстър нектар, амброзия и от време на време бонбони, истината е че доста пеперуди се хранят с гниещи плодове, дървесен сок, оборски тор, мърша, урина и други неприятни, разнообразни от нектар източници на хранителни субстанции.

Можете да позволите на плодовете от вашите дръвчета да гният на земята, да не почиствате след домашния си любим или да оставите парче сурово месо или риба на прикрито място в градината си. Страхотно, а? Или пък можете да употребявате бира, с цел да приготвите тази страхотна стръв за пеперуди.

Съставки:
½ кг захар
1-2 кутийки развалена бира
3 смачкани обелени банана
1 чаша захарен сироп
1 чаша плодов сок
1 шот ром

Смесете всички съставки добре и намажете дърветата, оградата, камъните и пъновете в градината си или напоете гъба със сместа и я окачете на някой клон на дърво.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР