Бирата е специфично и магическо питие, което може да покорява

...
Бирата е специфично и магическо питие, което може да покорява
Коментари Харесай

Бирата става алкохол в Русия едва през 2013 г.

Бирата е характерно и магическо пиво, което може да покорява доста върхове. Не инцидентно Амунцен признава, че няколкото буренца с бира са помогнали през ледената пустощ на Северния полюс. Пенливата течност е доставила доста щастливи мигове, желано пиво е за тостове и има добро име, както и история, която спори доста за произхода и първите майстори. Според избрани исторически архиви, бирата се произвеждала някъде към 8500 година прочие Хр. в избрани турски райони.

Турците обаче не могат да получат наградата за първи пивовари, изключително с откритията в античен Ирак и Египет, където продължава да се спекулира, че инструментите са били пригодени за варене на питие и в случай че се окаже, че археолозите са прави, бирата ще е на повече от 12 хилядолетия. Смята се, че в избрани моменти жителите на античен Юрук, сегашен Ирак, са заплащали на своите чиновници в бира. Древните шумери са назовавали пенливата течност в някои свои скриптове, затова умерено можем да заключим, че бирата в действителност е следвала човешката еволюция от зората на света.

Това автоматизирано значи, че няма живот без бира, въпреки всичко историята го потвърждава. Колкото и известно да е пивото, дълго време не получаваше вярното внимание от една страна. Точно по този начин Русия не признаваше бирата за алкохол, изключително тези с алкохол под 10%. Според съветското държавно управление, бира с незначително количество не може да навреди на човек и надлежно минава в областта на безалкохолните и газирани питиета. Това решение разрешава на феновете на хмелови питиета да употребяват бира когато и да е, освен това без някой да ги гледа изключително сериозно, в случай че приказваме за утринни комбинации като бира с кафе.

През 2011 година Дмитри Медведев дефинитивно класифицира всички бири като алкохол и с това не разрешава безотговорната консумация. Разбира се, феновете не остават изключително щастливи и заради публичното неодобрение, влизането в действие става едвам през 2013 година Митът за водката като национално пиво от дълго време е разрушен, освен това още при започване на 2000-та година с много съществени рекламни акции.

Впрочем точно те показват това пиво като здравословна алкохолна опция и щом не вреди, продажбите се покачват с 40%. Междувременно по-твърдите напитки внезапно понижават продажбите с към 30%. Почитателите на алкохола не се лимитират и просто съчетават и двете, споделяйки, че тази алкохолна композиция поддържала настроението целодневно. Проблемът с класифицирането не е единствен. На съветските жители се не разрешава да вървят с алкохол по улиците, до момента в който потреблението в заведения е изцяло легална, освен това когато и да е.

13 години по-рано, потреблението на бира се е класифицирала като хранителна добавка. Друг забавен факт е, че тогава минералната вода бележи неуместно ниски продажби. Никой не желаел да пие вода, откакто може да пие бира. Зловещият удар и този закон влизат в приложимост на 1 януари 2013 година и с това главоболията стартират – този път не се анулира. Това не е единственият опит на Медведев да трансформира руснаците в образцова нация. През 2010 година покачва таксите на всички пивоварни с 200% и се надява, че ще ограничи продажбите, само че резултатът още веднъж е жалък, като изключим приходите.

Приемането на закона през 2011 година лимитира продажбата на бира в метро станциите, дребните магазинчета и бензиностанциите – към 30% от приходите идват тъкмо от тях. Рекламата на бира също е неразрешена с вярата, че това наслаждение ще се ограничи, а когато и това не помогнало, продажбата била неразрешена от 11 вечерта до 8 часа сутринта. Разбира се, съветският президент не е толкоз злокобна персона, която се пробва да скапе удоволствието на всички, неговото внимание е ориентирано към здравето и стряскащата статистика.

Същата демонстрира, че на година умират към близо 500 000 души и постоянно повода е обвързвана с несъразмерната приложимост на алкохол. С навлизането на бирата в играта, средностатистическият руснак можел да кара на алкохол целодневно. Впрочем, сервирането на алкохол в Русия към този момент се предлага единствено на лица от 21-годишна възраст нагоре. 18-годишните могат да закупуват, само че нямат право да я употребяват на улицата или в заведение. С тези промени завършва и дивата занимателна страна на съветските пиячи, чийто върхове обикалят света и съвсем всеки вероятен курорт.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР