Биоцентризма се класифицира като Теория за Всичко и на старогръцки

...
Биоцентризма се класифицира като Теория за Всичко и на старогръцки
Коментари Харесай

Навръх Новата 2019! Науката Доказа, Какво Ни Чака След Смъртта! Мислели Сме Си Глупости, Всички Ще

Биоцентризма се класифицира като Теория за Всичко и на старогръцки значи „ център на живот ”. Това е вярването, че животът и биологията са от централно значение за действителността и, че животът основава Вселената, а не противоположното. За да изясни теорията си Робърт Ланза употребява за образци метода, по който възприемаме света към нас.

Хората виждат синьото небе и им се споделя, че цветът който виждат е наследник. Клетките в човешкия мозък обаче могат да бъдат изменени, тъй че небето да наподобява зелено или алено.

Нашето схващане основава заобикалящия свят, само че то може да бъде променено и по този метод да се промени цялото тълкувание за света. Във Вселената, от позиция на Биоцентризма, времето и пространството не си взаимодействат по метода, който съзнанието ни възприема.

Казано с други думи, времето и пространството са просто принадлежности на нашия разум. Приемайки тази доктрина за времето и пространството значи, че гибелта и безсмъртието съществуват в един свят без пространствени или линейни граници.

На доктрина физиците имат вяра, че има безконечен брой Вселени с разнообразни вариации на хора и обстановки в тях, които съществуват редом.

Ланза прибавя, че всичко, което може да се случи се демонстрира в някакъв миг в тези Мултивселени. Според него, когато умираме нашия живот се трансформира в едно „ постоянно цвете ”, което се завръща и процъфтява в Мултивселената.

„ В последна сметка това което виждаме не може да съществува без нашето схващане. Нашето схващане дава смисъла на света ” – разяснява Ланза.

Квантовият опит с двата процепа и по какъв начин той поддържа теорията на Ланза.

В този опит учените следят парченце, която би трябвало да премине през два процепа с бариера посред им. Когато учените следят частицата, тя се държи като материя и минава през единия отвор или другия.

Когато частицата не се следи, работи като вълна и минава през двата процепа по едно и също време. Това значи, че материята и силата могат да демонстрират характерностите на вълна и частици, и че държанието на частиците се трансформира въз основа на усещането и съзнанието на хората.

„ Животът е едно необикновено премеждие, което не може да се побере в линейния ни метод на мислене ” – счита Ланза. „ Смъртта най-вероятно не е толкоз дефинитивна, колкото множеството от нас считат. ”

Според теорията на Ланза, гибелта на съзнанието не съществува. Това е единствено разбиране, с което се пробва да се изясни гибелта на биологичното тяло.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР