Биологична опасност: Половината класни стаи са инкубатор на вируси. Половината

...
Биологична опасност: Половината класни стаи са инкубатор на вируси. Половината
Коментари Харесай

Биологична опасност: Половината класни стаи са инкубатор на вируси


Биологична заплаха: Половината класни стаи са развъдник на вируси. Половината от класните стаи са идеален развъдник за вируси, а поради застоялия въздух когнитивните благоприятни условия на децата понижават фрапантно.
Това сочат резултатите от
поставените датчици за премерване на качеството на въздуха в затворени пространства в границите на акцията „ Знаеш ли какво дишаш? “, заяви Българска телеграфна агенция. Стойностите са от класни стаи в разнообразни учебни заведения, в които има такива сензори, сподели Христо Атанасов, създател на компанията qnectd,
основател на акцията.
Започнахме самодейността по слагането на сензори за застоял въздух преди една година в три учебни заведения и една детска градина в Русе. Към момента има сложени датчици в 29 образователни заведения в 6 града, добави още Атанасов.
Това, което ние видяхме, е,
че множеството от хората не схващат казуса. В обществените мрежи доста хора ни атакуват с реплики от рода на „ оставете децата на мира “, изясни той.

На събитието участваха шефове на учебни заведения,
в които към този момент има сложени датчици.
Да опазваме здравето на нашите възпитаници и да сътворяваме добра физическа среда е главен приоритет за мен и учителите, съобщи Нели Атанасова, шеф на Средно учебно заведение „ Вичо Грънчаров “, гр. Горна Оряховица. Поставянето на датчиците не е инцидентно, то е идващ стадий от нашата визия, защото изградихме зелени пространства в двора, който преди години беше напълно в асфалт. Имаме и градинка, в която децата обработват земята и засаждат най-различни растения, добави още тя.
Учениците, учителите и управлението
усетиха резултата от слагането на датчиците, уточни Веселин Стефанов, зам.-директор на 51 приблизително учебно заведение „ Елисавета Багряна “, гр. София. Ще заложим на по-мащабно разпространяване на тази акция и ще отчетем резултатите, които считам, че ще ни бъдат в интерес на здравето на нашите възпитаници, добави още той.
Убедена съм, че е доста значимо да мислим
за средата, в която нашите деца учат, за изискванията, в които живеем и работим, съобщи Мариета Георгиева, зам.-министър на образованието. Има сериозна връзка сред когнитивните умения, тонуса, в който се намират децата, и това какъв е заобикалящия ги въздух, уточни още тя. Като министерство на образованието си даваме сметка за значимостта на този проблем и сме в напълно подкрепяща среда с концепциите и самодейностите, които се подхващат в тази посока, добави Георгиева.
Напоследък столична община поставя
много старания за чистотата на въздуха, означи Надежда Бобчева, зам.-кмет на ръководство „ Зелена система, екология и земеползване “. Подобни начинания, които ни демонстрират положителни образци и ни дават изясненост какво дишаме са извънредно значими, сподели още тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР