Биофилтър е монтиран на инсталация за биогаз в Нова Загора,

...
Биофилтър е монтиран на инсталация за биогаз в Нова Загора,
Коментари Харесай

Биофилтър ще бори задушливата миризма в Нова Загора

Биофилтър е инсталиран на апаратура за биогаз в Нова Загора, с цел да се отстранен неприятните миризми. Това заяви регионалният шеф на област Сливен Чавдар Божурски, който бе хазаин на среща с представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора, РЗИ - Сливен, ОДБХ - Сливен и Инициативния комитет "Нова Загора желае да диша " по казуса за систематичното изпускане на неприятни миризми от инсталацията в града, предава Българска телеграфна агенция.

Контролните органи са удостоверили, че инспекциите не са установили повишени индикатори, въпреки че никой не отхвърля съществуването на неприятни миризми.

Представители на сдружението - притежател на инсталацията съществуваща от близо пет години, са уведомили, че от един месец е инсталиран биофилтър, напълно нова технология в страната и Европа. Необходимо било софтуерно време, с цел да се размножат микроорганизмите, съставящи главната част на оборудването и се усети резултата от биофилтъра.

На срещата е било препоръчано през 2020 година в Нова Загора да бъде изработен мониторинг на качеството на въздуха. Не сме задоволени от срещата, тъй като не бе взето решение, нито набелязани някакви ограничения, разяснява Кремена Петрова, ръководител на комитета "Нова Загора желае да диша ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР