Биниам Гирмай беше принуден да се оттегли от престижното колоездачно

...
Биниам Гирмай беше принуден да се оттегли от престижното колоездачно
Коментари Харесай

Гирмай се оттегли от Джирото след нелеп инцидент с тапа от шампанско

Биниам Гирмай беше заставен да се отдръпна от влиятелното колоездачно съревнование Джиро Д`Италия единствено ден, откакто влезе в историята като първия тъмнокож африканец, победител в стадий от конкуренцията.

Представителят на Еритрея завоюва стадий 10 във вторник, само че по-късно се наложи да отиде в болница след безразсъден случай при награждаването.

Състезателят пострада, откакто в лявото око го уцели запушалка от шампанско. Тапата изскочи до момента в който Биниам Гирмай празнуваше триумфа си на почетната стълбичка, при опит да отвори огромната бутилка.

Въпреки че по-късно се завърна, с цел да се наслаждения на успеха със своите съотборници, въпреки всичко колоездачът не беше в положение да започва в сряда в Джирото.



Състезателят от „ Intermarche-Wanty-Gobert “ разгласи, че се усеща добре, само че би трябвало да се възвърне.

„ Бях малко тъжен от случилото се с шампанското и съотборниците ми бяха малко уплашени. Днес не стартирах в надпреварата, тъй като окото ми се нуждае от повече отмора. Сега съм добре. Благодаря на всички, които ме поддържаха “, призна Биниам Гирмей.

Лекарят на тима показа, че медицинските прегледи са открили кръвоизлив в лявото око на Биниам Гирмай и решението за отдръпването му е било взето, с цел да се „ сведе до най-малко рискът “ от усложняване на казуса.



Гирмай евентуално ще се опита да бъде подготвен за Тур дьо Франс, който стартира на 1 юли. Отпадането на еритрееца изкачи Матю ван дер Поел от Нидерландия до второто място в генералното класиране по точки зад водача Арно Демар.







Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР