Били Гарднър и Марм Килпатрик от Университета на Калифорния в

...
Били Гарднър и Марм Килпатрик от Университета на Калифорния в
Коментари Харесай

91% защита срещу Омикрон след бустер, 67% от пресен естествен имунитет: Изследване

Били Гарднър и Марм Килпатрик от Университета на Калифорния в Санта Крус създадоха компютърен модел с всички данни за резултатност срещу на имунизациите против ковид. Оказа се, че междинното равнище на отбрана при имунизация, направена преди 4 и повече месеца е 30% (3 пъти по-малко от 87% против Делта, която е към момента преобладаващият по света и у нас вид на К19), само че 86% е отбраната от тежко каране на заболяването.
С бустерна доза имунитетът срещу се подвига на общо 48%, което е повече от 43%, давани от естествения имунитет, само че отбраната към този момент е 91% против затруднения с новия вид на коронавирус19.
Изследването, представено от Ройтерс е върху имунизациите Pfizer (PFE.N)/BioNTech и Moderna (MRNA.O) и резултата им върху 28 356 хора над 18-годишна възраст. То беше оповестено публично в здравно издание и може да се счита за научно потвърдено.
"Много е значимо, че имунитетът против тежка форма на заболяване е толкоз висок за всички категории – имунизирани, бустнати и изкарали болестта”, разяснява пред Ройтерс Килпатрик.

Мария Пенчева...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР