Билетът за градския транспорт в София няма да поскъпва и

...
Билетът за градския транспорт в София няма да поскъпва и
Коментари Харесай

Билетът за градския транспорт в София няма да поскъпва

Билетът за градския превоз в София няма да нараства и ще резервира цената си от 1.60 лв. за еднократно пътешестване. Това заяви в петък новоизбраният ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред Българска национална телевизия.

“Категорично, повишаване не се предвижда”, уточни той в отговор на пряк въпрос. От думите му стана ясно, че дупката в бюджета за превоз е 40 млн. лева, при заложени 150 млн. лева Именно 40 млн. лева заложи предходното служебното държавно управление в актуализацията на бюджет 2021 година

“40 млн. лева за превоза са нужни за София, тъй като тук живеят 1.5 млн. души”, сподели още Георгиев. Така стана ясно, че София упорства за всичките средства, въпреки че действително няма късмет да получи цялата сума.

Георги Георгиев риторично попита за какво се подкрепя автомобилният отрасъл, а не метрото и столичния електротранспорт. Подобни въпроси в последните дни задава и столичният кмет Йорданка Фандъкова, която показва, че елктротранспортът и метрото са най-екологично чистия превоз и точно те би трябвало да бъдат подкрепени.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР