Билетът с намаление, нали? – пита ме за пореден път

...
Билетът с намаление, нали? – пита ме за пореден път
Коментари Харесай

Опорни точки

" Билетът с понижение, нали? " – пита ме за следващ път дяволито и подкупващо продавачката на касата на киното в мола, цялостно, ведро, прелестно и усмихнато момиче с натурален сексапил. Хм, отхвърлям пред невярващия ѝ взор. Добре де, приключил съм преди десетилетия, по какъв начин може да ме взимат още за студент?!Замислих се какво (или по-точно каква цялост от качества, способности и съвпадения) прави мъжа да наподобява дълго време млад. Тъй като блога го четат най-вече (ама много) дами, могат умерено да пропуснат идващите редове... А на мъжете ще кажа, че същинският подобен би трябвало да е по едно и също време непретенциозен и самонадеян, като не пропуща да се самоиронизира и надсмее над себе си, и че този материал не е мотив за похвала, нито високомерно и пренебрежително наставление, а опит за разбор на доста значим аспект от тяхното всекидневие – да се харесват и да печелят благосклонности и благоволение.

1. Не е заслужено, само че едно от наложителните условия е да имаш коса (аз съм блажен в това отношение) – нещо, над което нямаш власт. Разбира се, хубаво е и да я поддържаш (младежките и небрежни прически са доста значими, дълга сива грива не е по никакъв начин подходяща). Като разновидност по тематиката: в този момент “лъмбърсексуалността ” е безспорен шлагер, както и дългата брада. Ако е прошарена обаче, е добре да е единствено набола (така съм от мнооого години). Бакембарди и мустачки са съответни единствено в случай че са тънички.

2. Килограмите, глупако!!! Дебелият, провиснал, безстопанствен и занемарен шишко по хипотеза наподобява чичко-дъртак. Младежката фигура не е толкоз сложна за реализиране – яж малко (е, не чак като мен) и върви повече! Не е нужно и да изпъкват плочките, просто шкембето е неприемливо. Всеки строен мъж с изпъкнали скули и хлътнали бузи наподобява добре, а облото лице и тантурестата ( “корпулентна ”) фигура провокират подсъзнателно омерзение у дамите. И тематика за размисъл: като младеж се движиш и тичаш по през целия ден и растеш, а се храниш по-оскъдно. С годините започваш да водиш застоял живот и метаболизмът се забавя. Затова би трябвало даже да намалиш порциона спрямо тогава. Аскетизмът в материалното и гладът за интелектуално обогатяване се отплащат.

3. Облеклото! Повечето съвременници, които срещам по улиците, са навлекли нещо, единствено с цел да не излязат голи. (Та по тази причина по магазините и пред порноклубовете – единствено минавам, там съм като български футболист, мощни първи 10 минути и след това отегчено наличие – ми приказват общително на английски; толкоз е паднал критерият)! Това усет, това грациозност и прелест, това съчетаване на цветове и материи, това контур... И стига черно – то е за членове на Българска комунистическа партия, чалгаджии и погребални служители (пак ще изтъквам насмешливо Лагерфелд: “Ако не можеш да съчетаваш цветове и нямаш усет, постави си черно... ”); стига варени турски дънки (истинските мостри са състарени по напълно друга технология). Не е нужно и да следваш сляпо модата; небрежната грациозност (тип Стив Маккуин) и откриването на личния жанр могат да зададат даже идната водеща наклонност най-малко в твоето обграждане.

4. Държанието, интелектът и възпитанието. Приветливият, отзивчив, разговорлив, радостен и ухилен човек постоянно е признат добре. Е, в случай че си и интелигентен, грамотен, просветен и проницателен, не пречи (трябва да си добър и мечтан красноречив събеседник с разнородни и необятни ползи, магнит за хората)... Виж, чарът е нещо, което не се ангажирам да определям.

5. Гладката кожа. Бръчките, в които можеш да пъхнеш кутре или молив “Кохинор ”, са зложелател, и то огромен. А набразденото като лунна повърхнина “пица-фейс ”, “желе ” или “цедка за кафе ” лице може да съсипе всичко останало. Въпреки че познавам няколко “грапави ”, които имат забележителен триумф измежду дамите. Както е споделил Гоген (обичам този цитат), “грозното може да бъде красиво, хубавото – в никакъв случай ”. Но не би трябвало да се разчита прекомерно на това, то е безусловно изключение.

В умозаключение: всичко е микс от ген, природа (или Божи дар), шанс и доста персонални старания, ограничения и работа. То къде ли е друго...

Повече от Боян Атанасов можете да откриете в личния му блог, публикации от който публикуваме с неговото единодушие.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР