Оглавявайки подкаст класациите, „Strike Force Five“ дава публично лице на удара на сценаристите

...
Бил Махер се гордее с това, че се съпротивлява на
Коментари Харесай

Бил Махер се гордее с това, че се съпротивлява на това, което той смята за общоприета мъдрост. Така че, когато водещият говори в своя подкаст „Club Random“ през уикенда за продължаващата стачна безизходица в Холивуд – нарече определени искания на Гилдията на писателите „безумни“ и твърдейки, че някои „вярват, че ви се дължи прехраната като писател и вие“ re not” – за пореден път рязко се разграничи от късните си събратя.

Наистина, комедийните братя на Махер (и това наистина е клуб за момчета в момента) се обединиха, за да подкрепят своите колеги писатели и служители, като Стивън Колбърт, Джими Фалън, Джими Кимел, Сет Майерс и Джон Оливър се обединиха за собствен подкаст, „Strike Force Five.“ По този начин комиксите, които силно се идентифицират с поразителните писатели, дадоха публично лице на една гилдия, на която традиционно липсваше този вид шум и звездна сила, когато се опитваше да събуди обществена симпатия към своята кауза.

Тази точка на разграничаване от актьорите стана ясна, когато Гилдията на екранните актьори се присъедини към трудовата битка през юли, с нейния президент, Фран Дрешър, бившата звезда от „Бавачката“, формулирайки несправедливостта на настоящия договор. Пресконференцията на Дрешър привлече много повече медийно внимание от всичко, което лидерите на WGA бяха събрали през двата месеца, в които стачкуваха сами.

„Просто послание, драматично предадено, от лице, което повечето хора разпознават“, туитна тогава Мат Белони от Puck News. „Ето защо стачката на актьорите е толкова опасна за студията.“

Сценаристите често са стояли в авангарда на настояването за справедливост и отстъпки от големите студиа, известни като Алианса на филмовите и телевизионни продуценти или AMPTP (на който родителят на CNN, Warner Bros. Discovery, е член). И все пак публичната демонстрация на приятелство сред нощната банда представлява отклонение от миналите стачки, последната от които през 2008 г., когато нямаше загуба на любов между Дейвид Летърман и Джей Лено, които бяха водещи на двете най-популярни след късно гледане на местни новини настроики.

Президентът на SAG-AFTRA Фран Дрешър, говорейки на пресконференция през юли, постави разпознаваемо лице на исканията на гилдията. Президентът на SAG-AFTRA Фран Дрешър, говорейки на пресконференция през юли, постави разпознаваемо лице на исканията на гилдията. Крис Пицело/Invision/AP

Домакините на „Strike Force Five“, който дебютира на върха на класациите за подкасти на Spotify и Apple тази седмица, използват приходите от шоуто, за да съберат пари за персонала на своите предавания, засегнат от стачката – не само писатели, както Кимел отбеляза в подкаста, но „Всеки, който работи в телевизионно предаване, който е без работа в момента“.

Въпреки че не е необичайно изпълнителите да изразяват солидарност със своите писатели, динамиката късно вечер е необичайна, тъй като комиксите, които са домакини на тези предавания, не само участват в писането на материалите си, но служат като членове на екипа, както всеки, който е гледал Еми представянето на тази категория ще припомни. Сценаристите също редовно се появяват в комедийни битове в предаванията. (Дори Махер посочи в тазседмичния подкаст, че е писал за шоуто си и изрази признателност към писателите си, преди да се присмее на притесненията на някои от онези, които вървят по колоните редом с тях.)

Тъжната ирония е, че рейтингите за късно вечер вече бяха в упадък преди стачката, на фона на промени в моделите на гледане на телевизия, движени отчасти от стрийминг. Тревър Ноа и Джеймс Кордън напуснаха шоутата си миналата година, изтънявайки списъка с високопоставени таланти.

Продължаващата месеци стачка вероятно няма да помогне по отношение на по-нататъшното подкопаване на вече изтощения навик хората да гледат тези предавания всеки ден и много вероятно би могла да изостри проблема.

Засега обаче Колбърт, Фалън, Кимел, Майерс и Оливър все още привличат доста внимание и благодарение на Колбърт (на когото Кимел приписа, че е предложил сътрудничеството „Strike Force“), те го използват.

В първия си епизод домакините също изразиха споделена надежда, че стачките скоро ще приключат, като Колбърт отбеляза, че хората продължават да го питат как се наслаждава на удължената си „ваканция“.

„Това е като ваканция по същия начин, по който колоноскопията е като дрямка“, каза той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР