Бил Гейтс поддържа доста активно своя канал в YouTube и

...
Бил Гейтс поддържа доста активно своя канал в YouTube и
Коментари Харесай

Ето кои пет книги препоръчва Бил Гейтс да прочетете това лято

Бил Гейтс поддържа много интензивно своя канал в YouTube и постоянно качва забавни ранглисти, рекомендации и истории. В последния си клип, създателят на Microsoft показва лист с книги, които предлага за четене това лято. Те са написани от трима романисти, публицист и академик и всички повдигат съществени и настоящи тематики – като изменението на климата и обективния международен ред, които младежите подценяват. Според Гейтс, всички тези книги са лесни за четене и не съдържат прекалено много информация.  Предлагаме на вашето внимание самия клип, а ето и какви са книгите в резюме.

    „Силата“, Наоми Олдърман
„Радвам се, че послушах съвета на най-голямата си щерка да прочета този приказен разказ. Филмът ловко се заиграва с концепцията – какво би станало, в случай че всички дами по света ненадейно придобият способността да излъчват смъртоносни електрически шокове? „Разбира се, книгата повдига въпроса за равенството сред половете“, споделя Гейтс за „Силата“.

 „Защо сме поляризирани“, Езра Клайн
„В тази проницателна книга Клайн безапелационно потвърждава, че повода за разделянето на обществото е възприятието за еднаквост – човешкият инстинкт да разрешаваме на груповата си еднаквост да управлява решенията ни. Книгата се концентрира главно върху американската политика, само че също по този начин дава рационален взор върху човешката логика на психиката като цяло“, утвърждава книгата предприемачът.

„Магистралата на Линкълн“, Амор Таулс
„Действието се развива през 1954 година Разказва се за двама братя, които се пробват да изоставен Небраска и да отидат в Калифорния, с цел да намерят майка си, само че са отклонени от курса от младеж от предишното на по-големия брат. В книгата Толес майсторски демонстрира, че персоналният ни път в никакъв случай не е толкоз линеен или предвидим, колкото ни се иска“, разяснява създателят на Microsoft.

 „Министерството на бъдещето“, Ким Стенли Робинсън
„Когато предходната година разпространявах книгата си за изменението на климата, няколко души ми споделиха, че би трябвало да прочета този разказ, тъй като в него са наранени доста от проблемите, за които съм писал. Трябва да призная, че това е толкоз дълбока книга, че ми е мъчно да обобщя усещането си. Робинсън показва завладяваща история на десетилетия и континенти, изпълнена с очарователни хрумвания и хора“, разяснява милиардерът творбата на Робинсън.

„Как в действителност действа светът“ от Вацлав Смил
„Шедьовър от един от обичаните ми създатели. За разлика от множеството книги на Смил, които се четат като учебници и обгръщат една тематика в огромна дълбочина, тази е написана за необятна публика и дава транспарантен взор върху главните области на познанието му“, приключва литературният топ лист на един от най-богатите хора на планетата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР